Diyarbakır'da Miting Krizi Çözüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'da Miting Krizi Çözüldü

Diyarbakır\'da Miting Krizi Çözüldü
19.05.2015 10:56

HDP başvurmamıştı

Diyarbakır'da, AK Parti ile HDP'nin 31 Mayıs'ta miting yapmak istemesi ile ortaya çıkan miting krizi, HDP'nin miting tarihini 5 Haziran'a alması ile çözüldü.

AK Parti ile HDP'nin, Diyarbakır'da mitingi çakıştı. Miting aynı güne geldi ancak HDP başvuru yapmadığı için alan AK Parti'ye tahsis edildi. Ve günler sonra HDP'nin miting tarihini 5 Haziran'a alması ile sorun çözüldü. HDP, böylelikle 7 Haziran seçimleri için son mitinglerini aynı gün Diyarbakır ve Hakkari'de yapacak.

HDP DUYURMUŞ ANCAK RESMİ BAŞVURU YAPMAMIŞTI

HDP daha önce açıkladığı miting programında, Diyarbakır'da 31 Mayıs'ta Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın katılımı ile İstasyon Meydanı'nda miting yapacağını duyurmuş ancak, miting için resmi başvuru yapmamıştı.

AK PARTİ BAŞVURU YAPINCA KRİZ ÇIKTI

Daha önce 30 Mayıs'ta miting yapacağını duyuran AK Parti ise, 31 Mayıs için resmi başvuru yapınca kriz ortaya çıktı.

AK Parti 30 Mayıs'ta İstanbul'un fethi ile ilgili programa Başbakan'ın Cumhurbaşkanı ile katılacağını belirterek, mitinglerini 31 Mayıs'ta yapmak istediğini açıkladı.

HDP, GERİ ADIM ATTI

Yaşanan bu kriz üzerine HDP yöneticileri, genel merkezleri ile yaptıkları görüşmede miting tarihlerini 5 Haziran'a alarak resmi başvurularını yaptı. HDP böylelikle 7 Haziran seçimleri için son mitinglerini aynı gün Eş Başkan Figen Yüksekdağ'ın katılımı ile Hakkari ve Selahattin Demirtaş'ın katılımı ile Diyarbakır'da yapmış olacak.

Kaynak: AHaber.com

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Miting Krizi Çözüldü - Son Dakika


Advertisement