Diyarbakır'da Soba Faciası: 6 Ölü, 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Soba Faciası: 6 Ölü, 2 Yaralı

Diyarbakır\'da Soba Faciası: 6 Ölü, 2 Yaralı

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu evde sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk ile birlikte 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.

31.01.2012 17:16

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu evde sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk ile birlikte 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre yangın, Eğil'in Ilgın köyünde geçici köy korucusu Mehmet Hanifi Yılmaz'ın 6 çocuğu ve eşi Sabiha Yılmaz ile yaşadığı iki katlı evin üst katında bugün saat 05.00'da meydana geldi. Yangın iddiaya göre, sabah tutuşturmak için sobaya benzin ya da parlayıcı madde dökülmesi sonucu çıktı. Sobada aniden yükselen alevler, kısa sürede bulundukları odayı tamamen sarması nedeniyle oda tamamen yandı. Yangını fark eden köylülerin söndürme çabaları sonrası baba Mehmet Hanifi Yılmaz (58), anne

Sabiha (40) çocukları Gülistan (18), Hacı (12), Abdurrahman (11) ve Eyüp (9) yanarak hayatını kaybederken, köylüler alevlerin arasından Mehmet Yaşar Yılmaz (16) ile Adem Yılmaz'ı (5) güçlükle yaralı olarak çıkardı.

Diyarbakır'daki hastanelere götürülen yaralılardan durumu ağır olan Adem Yılmaz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Solunum cihazına bağlanan Adem Yımaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mehmet Yaşar Yılmaz'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olay sonrası Eğil Kaymakamı ve Dicle Kaymakamı olay yerine gelirken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da köye gelerek hem baş sağlığı dileğinde bulundu hem de yanan evde inceleme yaptı. Yangın nedeniyle sabah saat 06.00'da yola çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracı da yolda mahsur kalırken, itfaiye aracını yolu açmak için gelen greyderler zorlukla kurtardı.

Vali Toprak, incelemelerde bulunup, köylülere başsağlığı diledikten sonra yanan evde incelemelerde bulundu. Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Vali Toprak, "Yangının, sobadaki kömürün benzinle tutuşturulması sonucu meydana geldiğini değerlendiriyoruz. Yangında aynı aileden 4'ü çocuk 2'si yetişkin 6 kişi yaşamını yitirdi. Biri 5 yaşında, diğeri ise 16 yaşında 2 çocuk da yaralandı. Yaralılardan küçük olan çocuğun durumu ağır. Durumu ağır olan yaralı, devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi" dedi.

Yangının ardından Eğil Cumhuriyet Savcısı'nın evde yaptığı incelemenin ardından ölen 6 kişinin cesetleri ambulanslarla otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Köyde kadınlar ölenler için gözyaşı dökerken, sinir krizi geçirenler oldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Soba Faciası: 6 Ölü, 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement