Diyarbakır - Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker İçin Tören Düzenlendi

Diyarbakır - Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker İçin Tören Düzenlendi

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker için tören düzenlendi Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olan Uzman Çavuş Selçuk Paker, bugün düzenlenen askeri törenle memleketine uğurlandı.

31.01.2016 12:30

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker için tören düzenlendi

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olan Uzman Çavuş Selçuk Paker, bugün düzenlenen askeri törenle memleketine uğurlandı.

Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılan çalışmalar sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Paker için bugün uğurlama töreni düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini belirterek, "Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından şehit ruhuna dua edildi. Okunan duanın ardından şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker'in naaşı defnedilmek üzere memleketine uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement