Diyarbakırlılar Soma'ya Dualarını Gönderiyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlılar Soma'ya Dualarını Gönderiyor

Diyarbakırlılar Soma\'ya Dualarını Gönderiyor

Soma'da meydana gelen ve Türkiye tarihinin en büyük maden kazası olan olayla ilgili Diyarbakırlılar, kalpleri ve dualarıyla Somalıların yanında.

17.05.2014 12:34

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada yaşamını yitirenler için Diyarbakırlılardan kimi Kur'anı Kerim okudu. Kimi namazlar öncesinde ve sonrasında ellerini açarak dua etti. Vatandaşlar yapılan protestoları da yersiz bulduğunu belirtti.

Acılar üzerinden fırsat arayan kişilerin samimi insanları kullanmasının yanlış olduğunu belirten Diyarbakırlılar, olayın sanki Ak Parti ve Hükümetin yaptığı gibi yaklaşımların hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını dile getirdiler. Yakınlarını kaybedenlerin yas tutmasına bile fırsat vermeyenlerin bir kez daha ülkeyi karıştırmak istediğini dikkati çeken Diyarbakırlıların, Soma'daki kazayla ilgili görüş ve yorumları şu şekilde oldu:

"EKMEK KAZANMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Ahmet Meşin 39 yaşında serbest meslek, "Yüreğimiz yanıyor. Kimin yüreği yanmaz ki bu durum karşısında. Allah geride kalan ailelerine sabır versin. Rabbim yaşamını yitirenlerin mekanını cennet eylesin. Ekmeği peşinde koşan insanların halini en iyi bu durum ortaya koyuyor. Ekmek kazanmanın ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Ben şu anda işsizim belki bu olay öncesinde madende çalışmayı düşünebilirdim ancak, ben çoluk çocuğumun rızkını başka yerde arayacağım. Orada çalışmak istesem dahi ailem benim orada çalışmama izin vermez. Artık televizyonlara bakamaz oldum. Moralim bozuluyor. Onlara dua ediyorum. Yapmamız gerekende onlara dua etmektir. Onların acılarını kendi acımız gibi yüreğimizde hissediyoruz ve onların yanındayız"

"ORTALIĞI KARIŞTIRMANIN ANLAMI YOKTUR"

Recep Çelik 31 yaşında sporcu, "Ben bu durum karşısında adeta şok oldum. Bu kadar masum insanımızın yaşamını yitirmesi beni inanılmaz kahretti. Bu olay sonrası yapılan protestoları da anlamıyorum. Öncelikli iş içerinde kalan, ister yaşıyor olsun, ister yaşamını yitirmiş olsun işçi kardeşlerimizin çıkarılması gerekiyor. Sonrasında Avrupa'dan bağımsız uzmanlar tarafında bu maden denetlenmelidir. Gelip incelesinler, araştırsınlar varsa ihmal ve yanlışlıklar faturaların kesileceği yerler bellidir. Olaylar, protestolar şu anda yarayı daha da büyütmekten başka bir şeye yaramıyor. Şu anda bunları bahane ederek ortalığı karıştırmanın bir anlamı yoktur"

"PROVOKASYONA YOL AÇACAK EYLEMLER YAPILMAMALI VE UZAK DURULMALIDIR"

Mehmet Çakan 34 yaşında gazeteci, "Öncelikle içeride olan tüm işçilerin tek biri dahi kalmadan çıkarılması gerekiyor. Provokasyona yol açacak eylemler yapılmamalı ve uzak durulmalıdır. Ülke olarak birlik beraberliğin en fazla ihtiyaç olduğu zamanda eylem, protesto gibi şeylerin yapılmaması gerekir. Bence Ak Parti'ye yüklenmek doğru değildir. Sanki oradaki olayı hükümet yaptı gibi bir yaklaşım içerisine girmek doğru değildir. Bu insanların yasını yaşamasına bile izin verilmiyor. Bu bence büyük saygısızlıktır. Yapmamız gereken hep beraber yasımıza sahi çıkmaktır"

"KADERE İNANMAK İMANIN ŞARTIDIR"

Hacı Zeki Elelçi 77 yaşında emekli, "Hepimiz bu duruma çok üzülüyoruz ve bence büyük cahillik yapılıyor. İnsanlar yaşamını yitirmiş bu sonrasında yapılan olaylar nedir neyin nesidir? Sağduyulu akıllı olmazı gerekiyor. Allah bu aklı biz kullanalım diye bize verdi. Devletimiz, hükümetimiz olayda yaşamını yitirenlere sahip çıktı. Hepsinin ailesini hemen maaşa bağladı ve yanlarından ayrılmıyor kendi yası gibi sahiplendi. Hepimiz onlara Kur-an okumalı, dualar etmeliyiz. İnsanlar son zamanlarda neden ölüyorlar? kelimesini fazlaca kullanıyorlar. İnsanların içine ruh girdiği anda alnına her şeyi yazılır. Kadere inanmak imamın şartlarından birisidir. Kaderi inkar eden iman dairesinden çıkar"

"TEDBİRSİZ BİR DURUM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Mehmet Çiçek 42 yaşında işsiz, "Ben dün geceden beri rahat değilim. Gerçekten ciğerim yanıyor. Oradaki acı hepimizindir. Masum insanlar yaşamını yitirmiştir. Ben bu olayın tedbirsizlik yüzünden çıktığını düşünüyorum. Yani tedbirsiz bir durum olduğunu düşünüyorum. Bence denetlemeden o sözünü ettikleri denetimleri yapmadan sadece kağıt üzerinden temiz raporu vererek denetlendiğini düşünüyorum. Bu durum ülkenin her alanında vardır. Bu konu çok ciddi araştırılmalıdır. Eğer söylediğim mevzu çıkarsa o zaman bundan Ak Parti sorumludur. Ben işsiz olmama rağmen o madende çalışmam. Madende çalışmak intihar etmek gibi bir şeydir. Ha o işe gittim ha silah alıp başıma dayadım bir farkı yok"

BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİNE SERT TEPKİ

Tacettin Kaya 21 yaşında öğrenci, "Soma'da Başbakan'ı protesto eden vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri terbiyesizliğin en büyüğünü yapmıştır. Eğer o hala orada kalmaya devam ederse ve bu yaptığı yanına kalırsa bence asıl vicdanlar o zaman tam anlamıyla kanar. Sen kimsin ki korumasız vatandaşı yerde tekmeliyorsun. Bir koruma değilsin, müşavirsin eğer müşavirlerin işi tepki göstereni tekmelemek ise o zaman diyecek bir şey yoktur"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakırlılar Soma'ya Dualarını Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement