Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesine Destek - Son Dakika
Güncel

Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesine Destek

Doğu Makedonya\'da Meyveciliğin Geliştirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Doğu Makedonya’da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında temin edilen meyve fidanları düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

31.03.2014 14:54

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında temin edilen meyve fidanları düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

TİKA, ekonomik açıdan ağır şartların hakim olduğu Doğu Makedonya'nın kırsal bölgelerinin kalkınmasına katkıda bulunmak ve bölgedeki ekonominin canlanmasını sağlamak amacıyla yürütülen projelere arasına yenisi daha ekledi. Özellikle son yıllarda Doğu Makedonya'da geleneksel tütün üretiminde ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesi amacıyla, TİKA katkılarıyla başlatılan Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Radoviş, Konçe, İştip ve Valandova Belediyeleri ve bu belediyelere bağlı toplam 18 köy projede yer alıyor.

Proje kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, meyve dikilecek toprak alanları hazırlandı. Akabinde 400 adet elma, 1800 adet erik, 3200 adet vişne, 2000 adet armut, 1680 adet ceviz ve 600 adet badem olmak üzere yaklaşık 10000 meyve fidanı Radoviş Belediye binasında düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi. Törene, Radoviş Belediye Başkanı Saşko Nikolov, Konçe Belediye Başkanı Blagoy Yovanov, TİKA Koordinatör Vekili Teoman Tiryaki ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan belediye başkanları, TİKA'nın, Radoviş ile Konçe bölgesinde bu güne kadar yapmış olduğu büyük ve önemli işlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kendi vatandaşları için büyük bir önem ifade eden Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesinin çok önemli sonuçlar vereceğine değinen belediye başkanları desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. Öte yandan, törende yer alan çiftçiler, kendileri için büyük bir önem ifade eden söz konusu projenin gerçekleşmesinden dolayı TİKA'ya teşekkür ettiler.

TİKA Üsküp Koordinatör Vekili Tiryaki ise Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi'nin önemini vurgulayarak, bölgede çiftçilerin ekonomilerine katkı sağlayacak yeni alanların belirlenmesinde bir rol proje gerçekleştirildiğini belirtti. Kurulan çiftçiler birliğinin de önemine değinen TİKA Üsküp Koordinatör Vekili Tiryaki, işbirliği ve yardımlaşma ile daha iyi sonuçlar alınabileceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Proje kapsamında temin edilen fidanlara ilişkin devlet fonlarından çiftçilere teşvik pirimleri ödenecek olup bu primlerin bir kısmının birlik hesabına aktarılarak projeye yeni çiftçilerin dahil edilmesi planlanıyor. Ayrıca bölgede kurulan çiftçiler birliği, çiftçiler arasındaki yardımlaşma, bilgilendirme ve koordinasyon açısından bir merkez haline gelerek, bir çatı rolü üstlendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement