Doğum Sancısı Uçağı İndirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Doğum Sancısı Uçağı İndirdi

Doğum Sancısı Uçağı İndirdi
09.07.2013 21:36  Güncelleme: 22:52

Varşova-Dubai seferini yapan yolcu uçağında bulunan Güney Koreli bir kadın yolcunun doğum sancısı İstanbul Atatürk Havalimanı'na acil indirtti.

Varşova- Dubai seferini yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağında bulunan Güney Koreli bir kadın yolcunun doğum sancısı İstanbul Atatürk Havalimanı'na acil indirtti.

Güney Kore vatandaşı Kim Jung Hwa adlı hamile yolcu Emirates Havayolları'nın Varşova-Dubai seferini yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağında Ukraynalı eşi Marko ve bir çocuğu ile seyahat ederken doğum sancısı tuttu. Dubai aktarmalı Seul'e gidecek olan Güney Koreli yolcunun Türkiye hava sahasında doğum sancısı tutunca ilk müdahaleyi kabin görevlileri yaptı. Sancıları geçmeyen yolcu ile ilgili kokpit ekibi de bilgilendirildi.

Bunun üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile bağlantıya geçen uçağın kaptan pilotu acil iniş istedi. Uçağın acil inişi için havalimanı pistinde kalkışlar durduruldu.Kalkış yapılan 17-35 pisti uçak için inişe hazırlandı. Saat 18: 40 da Atatürk Havalimanı'na inen uçakta ki Güney Koreli hamile yolcuya uçak içinde Port Clinic sağlık ekipleri müdahelede bulundu. Aprondan ambulansla alınan Güney Koreli yolcu daha sonra tedavisinin devamı için hastaneye götürüldü.

ERKEK BEBEK DOĞURDU

Hamile yolcuyu İstanbul'da bırakan Emirates uçağı, yakıt ikmali yaptıktan sonra Dubai'ye gitmek üzere havalandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Güney Kore vatandaşı Kim Jung Hwa bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğum Sancısı Uçağı İndirdi - Son Dakika


Advertisement