Şanlıurfa merkezli olarak 14 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 68 kişiden 46'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 22'si ise adliyeye sevk edildi.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığının önlenmesine yönelik 5 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında geçen salı gün operasyon düzenledi. 2 bin polisin katılımı ile Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Antalya, Hatay, Mersin, Eskişehir, Kırklareli, Adıyaman, Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda bugüne kadar ağlarına düşürdükleri kişilerden 1 milyon lira dolandırdıkları ileri sürülen 68 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınmalarının ardından Şanlıurfa'ya getirilen şüphelilerden 46'sı, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık kararı ile serbest bırakıldı. Telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen 22 şüpheli ise polis sorgulamalarının tamamlanmasının ardından güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha önceden de aynı suçtan haklarında işlem yapıldığı öğrenilen 22 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından götürüldükleri adliyede 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye başladı.
ÖP,ÖŞ(HK/BT) - Şanlıurfa
Son Dakika › Güncel › Dolandırıcılık Şüphelisi 22 Kişi Adliyede - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.