Donmaktan Son Anda Kurtulan Yavru Ayı Yoğun Bakımdan Çıktı - Son Dakika
Güncel

Donmaktan Son Anda Kurtulan Yavru Ayı Yoğun Bakımdan Çıktı

Donmaktan Son Anda Kurtulan Yavru Ayı Yoğun Bakımdan Çıktı

Zonguldak'ın Aydınyayla köyünde donmak üzereyken bulunan yavru ayı, Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ndeki yoğun bakım tedavisinden çıktı.

04.04.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Aydınyayla köyünde donmak üzereyken bulunan yavru ayı, Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ndeki yoğun bakım tedavisinden çıktı.

Zonguldak'ın Aydınyayla köyünde 5 Şubat tarihinde donmak üzereyken bulunan 6 günlük yavru ayı, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ndeki yoğun bakım tedavisinden çıktı. 2 aydır veteriner hekimler tarafından günde 12 öğün proteinli sütle beslenen ayıya "Şanslı" adı verildi. Yavru ayı sağlığına kavuştu. Veteriner hekimlerin elleri arasında basın mensuplarına poz veren Şanslı'nın yoğun ilgiden dolayı tedirgin olduğu görüldü.

"BİR AY SONRA DOĞAL ORTAMINA SALACAĞIZ"

Zonguldak'tan Bursa'ya geldiği günden bu yana her anını yakından takip ettiklerini ifade eden Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, Şanslı'nın sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Şanslı'nın solumun ve beslenme sıkıntılarını atlattığını ifade eden Kennerman, "Katı gıda ile beslenmesine daha başlanmadı. Sıvı gıda ile besliyoruz. 6 kilo 270 gram oldu. Yoğun bakım kafesinden daha bir geniş ortama geçirdik. Ama yine de beslenmesinin haricinde yanına kimse giremiyor. Mayıs ayının ortalarında katı gıdaya geçtikten sonra doğal ortamı olan Karacabey Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edeceğiz" diye konuştu.

Yaban hayvanlarının tekrar doğaya bırakılmasının biraz zor olduğunu dile getiren Doğayı Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Yahya Güngör, ama Karacabey'deki Rehabilitasyon Merkezi'ndeki durumunun ardından bunun mümkün olabileceğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Donmaktan Son Anda Kurtulan Yavru Ayı Yoğun Bakımdan Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement