Down Sendromlular Yemek Yarışmasında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlular Yemek Yarışmasında Buluştu

Down Sendromlular Yemek Yarışmasında Buluştu

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinlikleri kapsamında down sendromlular yemek yarışmasında güzel yemek yapabilmek için kıyasıya yarıştı.

15.09.2013 14:53

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinlikleri kapsamında down sendromlular yemek yarışmasında güzel yemek yapabilmek için kıyasıya yarıştı.

Profesyonel aşçılar eşliğinde birbirinden güzel yemekler yapan down sendromluların hepsi yarışma sonunda tüm yarışmacılar 1'inci ilan edildi. Yapılan etkinlik hakkında konuşan Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Korkmaz, etkinliğin 7'nci Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu içerisindeki ikinci bölgesel yemek yarışması olduğunu söyledi.

Down sendromluların istenildiği takdirde her işi yapabileceklerini belirten Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Down sendromlu çocukların bizden hiçbir farkı yok ufak bir eğitimden sonra yavaş yavaş bizim çıraklık dönemimizde ki gibi yetişme tarzları gibi göstererek çok şefkat ve sabır işin sonucunda verdikleri meyvelerdir. Bizlerden hiçbir farkı yok, onlarda tamamen bizim gibi yemek yapabiliyorlar. Bu etkinliği Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe, Kocaeli Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon merkezi ortaklaşa hazırladı. Burada ki amacımız mutfak bölümünde olan down sendromlu kardeşlerimizin seslerini bir nebze olsun duyurabilmek. İnşallah derneğimiz, federasyonumuz ve belediyemiz olarak tuzumuz yağımız şekerimiz katkıda olduysa bizim içi çok önemlidir. İnşallah bundan sonraki senelerde de sosyal sorumluluk projelerimiz üzerinde duracağız."

Down sendromlu oğlu Buğra Koçak ile yarışmaya katıldıklarını anlatan Emine Koçak, bu tür etkinliklerin çocuklara cesaret verdiğini söyledi. Oğlunun kendi başına yemek yapmasından dolayı mutlu olduğunu da aktaran Koçak, "Çocuklar çok eğleniyorlar çok güzel bir etkinlik bizde oğlumla beraber ilk kez katıldık daha önce evde yemek denemesi oldu Yalnız başına omlet yapabilir. Başardığını gördükten sonra ileride de mesleki alanda yemek yapmasa da evde yemek yapabilir. Bu etkinlikler çok yararlı bence belediyeye bu konuda duyarlılık gösterdiği için çık teşekkür ediyorum. Böyle etkinlik sosyal paylaşım açısında birlik beraberlik down sendromlu arkadaşların topluma kazandırılması için çok yaralı buluyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Down Sendromlular Yemek Yarışmasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement