Düğün Sahipleri Kamulaştırılan Tesisi, Yıktırmadı - Son Dakika
Güncel

Düğün Sahipleri Kamulaştırılan Tesisi, Yıktırmadı

Düğün Sahipleri Kamulaştırılan Tesisi, Yıktırmadı

Eskişehir'de lise yapımı için kamulaştırılan üstü açık düğün salonunun yıkımına tesislerde düğünleri olacak kişiler karşı çıktı.

15.08.2015 12:53

Eskişehir'de lise yapımı için kamulaştırılan üstü açık düğün salonunun yıkımına tesislerde düğünleri olacak kişiler karşı çıktı. Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen düğün sahiplerinin tepkisi üzerine tesislerin 28 Eylül'e kadar yıkılmayacağı açıkladı.

Yenibağlar Mahallesi'ndeki Eskişehir Ziraat Odası eski başkanı Hüseyin Ünal'a ait 'Elegance Park' adlı üstü açık ortasında havuz bulunan, düğünlerin yapıldığı tesis yaklaşık 7 yıl önce 24 derslikli Anadolu Lisesi yapımı için kamulaştırıldı. Kamulaştırma bedeli ödenen tesisin boşaltılması için gerekli tebligatlar da yapıldı. Tesisler boşaltılmayınca Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin isteği üzerine tesislerin giriş kapısı ve ön duvarı dün saat 03.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi polisleri gözetiminde DSİ'ye ait iş makinaları tarafından yakıldı.

Yıkım haberini alan Hüseyin Ünal tesislere gelerek yıkımı gerçekleştiren ekibe tepki gösterdi. Ünal'ın telefonla haber verdiği tesislerde evlenme ve sünnet düğünleri için gün alıp, anlaşma yapan bazı düğün sahipleri de tesislerin olduğu yere geldi. Düğün sahipleri yıkıma karşı çıktı. Oğlunun sünnet düğününün olacağını söyleyen Gonca Çetinkuş, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu akşam düğünümüz olacak. Belçika'dan misafirlerimiz gelecek. Biz ne yapacağız şimdi?" diyerek gözyaşı döktü.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de tesislere gelerek Hüseyin Ünal ve düğün sahipleri ile görüştü. Özen, düğün sahiplerine tesislerin 28 Eylül'e kadar yıkılmayacağı sözünü verdi. Özen'in açıklamasının ardından yıkım ekibi ile çevik kuvvet polisleri tesislerden ayrıldı. Hüseyin Ünal gazetecilere "80'den fazla düğün vermişim. O düğün sahipleri mağdur olmasın diye uğraşıyorum. Düğün sahiplerinin psikolojisi bozuldu. Bu akşam iki tane düğün var. Ben ne yapacağım şimdi? Yıkmanın da bir şartı vardır. Gece saat üç buçukta yıkmaya gelmişler. Ben burada ne üretiyorum, ne yapıyorum da benim mekanımı bu saatte yıkıyorsunuz" dedi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düğün Sahipleri Kamulaştırılan Tesisi, Yıktırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement