Dünya Çocukları Elele Malatya'da - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocukları Elele Malatya'da

Dünya Çocukları Elele Malatya\'da

130 ülkenin temsilcisi çocuklar en iyi Türkçe'yi konuşmak için Malatya'da.

26.05.2012 13:12  Güncelleme: 13:27

Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu söyleyen Manas Akademi Onursal Başkanı Dr.Yakup Öztürk, " İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin bir göstergesi olduğunun söyledi.

130 ülkenin birincisi, kendi ülkelerinde yarıştılar en iyi Türkçeyi konuştular şimdide Türkiye'ye gelip dünyada en iyi Türkçeyi ben konuşurum heyecanı ve inancı ile olimpiyatlara katıldıklarını belirten Başkan Öztürk, "Kısa bir zaman önce mütevazi insanlarla bir yolculuk başladı. Olmaz dediler, mümkün değil dediler, belki de bir anlam veremediler. Dünyanın karmaşık yapısı içerisinde bu gençler mi bir şeyler yapacak dediler. Ama güçlerini yüreklerinden alan, hiç kimse yoksa ben varım mülahazasıyla hareket eden sevgi bahçıvanları yollara koyuldular. Dünyanın dört bir yanına gittiler. Ektiler tohumlarını çoraklaşan gönüllere, ruhlara. Filiz verdi, çiçek açtı bu tohumlar.

İşte bu çiçekler onlara kol kanat geren, bütün varlığını seferber eden Anadolu'yu selamlamaya geliyorlar. Ve ilk startını Malatya'mızdan veriyorlar. 30 Mayıs'ta İnönü Stadında sevgi çiçekleri sevgilerini ifade ederken, biz de bu duygu tufanıyla gelen misafirlerimizi tüm Malatyalılar olarak bağrımıza basacağız. Tüm halkımızla kucaklaşacağımız duygu selinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Çocukları Elele Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement