Dünya Emzirme Haftası - Son Dakika
Güncel

Dünya Emzirme Haftası

Dünya Emzirme Haftası

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerince, Türkiye'de ilk defa yapılan çalışma kapsamında annelerden randevu alınarak 30 günlük bebeklerinin bakımında anne sütünün önemine dair bilgiler verildi.

07.10.2012 18:25

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerince, Türkiye'de ilk defa yapılan çalışma kapsamında annelerden randevu alınarak 30 günlük bebeklerinin bakımında anne sütünün önemine dair bilgiler verildi.

Halk Sağlık Müdürlüğü'nce 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla randevu alınan yaklaşık 450 anneye, "Emzirme ve Bebek Bakımı" eğitimi kapsamında anne sütünün önemi anlatıldı.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne sütüyle beslenmenin her bebeğin hakkı olduğunu ve bu çalışmayla da annelere destek olmak istediklerini söyledi.

Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü'nün çalışmayı üstlendiği ve öncelikle Kastamonu'da bulunan 0-1 aylık dönemindeki bebekleri tespit ettiklerini anlatan Kutlu, "Anneler bu ay aralığında davranışsal olarak süte devam etme veya mamaya geçme dönüşümünde oluyorlar. Bu bakımdan annelerimize destek olmak, bebek bakımı ve emzirmeyle ilgili birebir bilgi vermek açısından bu yaş aralığını seçtik. Bebek bakımıyla ilgili annelerle bilgi paylaşımına gittik ve annelerde bir farkındalık yaratmaya çalıştık" diye konuştu.

Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü'nde görevli Perihan Aşıkoğlu, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla il genelinde ağustos ayında doğan bebekleri baz alarak çalışmaya başladıklarını belirterek, "Önceden randevu alıp gittiğimiz evlerde, anne sütünün ve emzirmenin uzun süre devam ettirilmesi gerektiğini anlattık. Doğru emzirme tekniğinden başlayıp, sütün önemine kadar bir çok konudan bahsettik. Annelerden geri bildirimler alıyoruz. Onların sorunlarına yönelik eğitimlerimiz oluyor. Bebek bakımından ve en son aşamada da aile planlamasından bahsediyoruz" açıklamasında bulundu.

Eğitime katılan annelerden Ayşe Seyrandinler de, eğitimi aldığı için çok şanslı olduğunu vurgulayarak, "Emzirme ve bebeğime neleri yedirmem gerektiği konusunda daha da bilinçli oldum. Bu üçüncü çocuğum ve daha önce bana böyle bir eğitim verilmemişti. Eğitimlerin eve gelip verilmesi daha güzel ve anlamlı oldu. Bu tür eğitimlerin sık yapılmasının daha verimli olacağını düşünüyorum" dedi.

Muhabir: Esra Karamuk/ Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdem Gültekin - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Emzirme Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement