Ankara'da Dünya Kadınlar Günü'nde Kadınlar Sokaklarda - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ankara'da Dünya Kadınlar Günü'nde Kadınlar Sokaklarda

Ankara\'da Dünya Kadınlar Günü\'nde Kadınlar Sokaklarda
08.03.2014 18:13  Güncelleme: 18:37

Ankara'da yaklaşık 2 bin kişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kurtuluş Parkı'nda toplanarak Kızılay Meydanı'na kadar yürüdü.

Ankara'da yaklaşık 2 bin kişi, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Kurtuluş Parkı'nda toplanarak Kızılay Meydanı'na kadar yürüdü.

Ankara'da yaklaşık 2 bin kişi, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Kurtuluş Parkı'nda toplanarak Kızılay Meydanı'na kadar yürüdü. Eylemciler, 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Kadın, yaşam, özgürlük' sloganları atarak, kadına yapılan şiddeti protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Kadına yönelik şiddette, kanunlarda erkek dayanışmasıyla şiddet görmezlikten gelindiği için bir aradayız" denildi.

Eylemcilerin bazıları ise, polis kortejinin önünde açtıkları ve üzerinde şiddete uğramış kadın fotoğraflarının bulunduğu afişin üzerine kırmızı boya atarak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Polis kortejinin önünde kadın polislerin yer alması dikkat çekti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Dünya Kadınlar Günü'nde Kadınlar Sokaklarda - Son Dakika


Advertisement