AK Parti İl Başkanlığı ve Manisa Otizm Derneği iş birliğiyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Polisevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda Manisa Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Guljan Dönmez, otizm belirtilerinin 3 yaşından önce ortaya çıktığını belirtti.
Otizmli bireylerin sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşadığını kaydeden Dönmez, dünya genelinde her 100 çocuktan birinin bu rahatsızlıktan etkilendiğini söyledi.
Türkiye'de otizm taramaları yapıldığını hatırlatan Dönmez, şu bilgileri verdi:
"Hastalığın nedeni tam olarak bilinmiyor. Çocukların iletişim kurmak istemediği söyleniyor, bu doğru değil çocuk nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Bu yüzden çocuklara yaklaşım yollarını belirlemek gerek. Otizmli bireylerin zeka olarak geri olduğu söylense de yapılan araştırmada yüzde 30'unun normal bir zeka seviyesine sahip olduğu yüzde 70'inin ise yüksek zekaya sahip olabileceği belirtiliyor.".
Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikilar İl Müdürü Murat Konan, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ve aileler katıldı.
Son Dakika › Güncel › Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?