Dünya Türk İş Konseyinden ATCOM'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Dünya Türk İş Konseyinden ATCOM'a Ziyaret

Dünya Türk İş Konseyinden ATCOM\'a Ziyaret

Feridun Bek, Prof. Dr. İhsan Işık'a bir nezaket ziyaretinde bulundu.

22.02.2012 09:09

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Bölge Komitesi Genel Sekreteri Feridun Bek, Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM)'nın New Jersey'deki genel merkezinde Başkan Prof. Dr. İhsan Işık'a bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Işık, DTİK Amerika Komitesinin yeni üyelerine Feridun Bek nezdinde üstün başarılar diledi ve kurum olarak her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Başkan Işık, bu dönemde komite üyelerinin bir çoğunun Amerika bölgesinden seçilmesinin isabet olduğunu, zira Amerika'nın Türkiye içinbüyük bir önem arzettiğini ve mevcut Türk işadamları ve dernekleriyle Türk diasporası için ABD"nin kilit bir ülke olduğunu vurguladı.

ATCOM'un bir önceki dönemde iki temsilcisiyle yönetiminde olduğu Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Türk diasporası için önemli bir işlev arzediyor. Geçtiğimiz sene İstanbul'da Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) ile Ekonomi Bakanlığının İstanbul'da ortaklaşa düzenlediği "Dünya Türk İş Konseyi" 80 ülkeden 2000'i aşkın katılımcıyı bir araya getirdi. Bu önemli kurultay, yurt dışında yaşayan yerleşik girişimciler ve iş adamı örgütlerini, uluslararası şirketlerde başarı sağlamış Türk yöneticileri, Türk profesyonelleri, genç girişimcileri, ekonomistleri, uzmanları, siyasi temsilcileri, bürokratları, Türkiye'de yerleşik iş adamları ve iş dünyası liderlerini ve akademisyenleri iki günlüğüne İstanbul'da ağırladı.

ATCOM bir önceki kurulayda olduğu gibi, bu kurultaya da en üst düzeyde ve bir çok üyesiyle katıldı. Kurultay boyunca ATCOM üyeleri eşleştirme ve bilgilendirme toplantılarına iştirak etti. Türk iş dünyasının yurt içindeki ve yurt dışındaki liderleriyle bire bir görüşmelerde bulundu. ATCOM bu çerçevede Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB ve DTİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, DTİK Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Abidin Erdem,TABA Başkanı Uğur Terzioğlu, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert ve Avrupa İşadamları Dernekleri başkanları ve üyeleriyle fikir alışverişi yaptı.

Kurultayın ikinci gününde yapılan DTİK Olağan Genel Kurulu'nda altı Bölge Komitesinin Başkan, Başkan Yardımcıları ve Üyeleri iki yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmiştir. Bu dönem Amerika Komitesi şu üyelerden oluşmuştur: Celal Seçilmiş (Başkan), Nedim Dünzenli (Bsk Yrd), Tansal Mete Akçaylı (Bsk Yrd), Sevil Özışık, Güler Köknar, Mustafa Faruk Cıngıllı ve Feridun Bek.

DTİK Amerika Komitesi Üyesi Feridun Bek, bu seçimlerde uyumlu bir gurubun bir araya geldiğini ve önemli hizmetler yapmak için heyecanlı ve istekli olduklarını ve ATCOM'dan da yapacakları çalışmalarda önemli katkılar beklediklerini dile getirdi.

ATCOM Başkanı Prof. Işık da ATCOM olarak DTİK'e çok önem verdiklerini ve desteklerinin her zaman yanlarında olduğunu belirtti ve "Türkiye artık hedefleri büyük olan bir ülke; Türkiye 11 yıl içerisinde kendisini ilk 10 büyük ekonomi arasında görmek istiyor. Bu hepimizi heyecanlandırıyor. ATCOM olarak Türkiye'nin bu hedefe ulaşmasında Amerikan pazarının kilit olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyle, sizin ve bizlerin çalışmaları çok büyük önem arzediyor. Bu hedef büyük birlikler ve dayanışmalar gerektiriyor. Biz ülkemizin istikbali için, bu memlekete hizmet için yola çıkmış herkesle her zaman yol arkadaşlığına varız" dedi.

Görüşme sonunda karşılıklı ziyaretleşme ve istişare sözü verildi ve bir hatıra fotoğrafı alındı.

DÜNYA TÜRK İŞ KONSEYİ (DTİK) NEDİR?

26 Aralık 2007 DEİK ve 24 Ocak 2008 TOBB kararlarıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında kurulan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)'in kurulma amacı, yurt dışında dağınık örgütlenmiş olan başarılı, girişimci ruha sahip, Türk lobiciliğinin yurt dışında etkin olması için çaba gösteren Türk girişimcilerimizi ve uluslararası büyük güce sahip şirketlerde karar mekanizmalarının başındaki Türk profesyonellerimizi tek çatı altında toplamaktır.

Konseyin başkanı TOBB/DEİK Başkanı Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Muhtar Kent'tir. Dünya Türk İş Konseyi, siyasi düşüncelerin bir kenara bırakıldığı ve ortak bir payda olan yurt dışındaki Türk vatandaşı bilinciyle 5 kıtadan Türk iş dünyasını, derneklerini, vakıf ve benzeri iş dünyası örgütlerini tek bir çatı altında toplamak üzere DEİK çatısı altında kurulmuş ilk özel amaçlı konseydir.

"Dünya Türk İş Konseyi" (DTİK)'in ana ekseni, yurtdışında yerleşik Türk iş dünyası arasında ticari ve ekonomik faaliyetleri geliştirici faaliyetlerde bulunarak Türk lobisini yurt dışında geniş kitlelere yaymak, dünyaya yayılan, yurt dışında yerleşik bir hayat süren Türk girişimcimizin, sorunlarına tek çatı altında çözüm getirmeye çalışmak, Türkiye'nin yurt dışındaki yüksek imajının, bulunduğu konumdan daha yükseğe çıkarılmasında öncülük etmektir.

DTİK'in üyeleri, gerçekleştirilen DTİK'in Kurucu Genel Kuruluna yurtdışından katılan ve bölge meclis üyesi kabul edilecek kişiler (yabancı ülkelerde yerleşik Türk girişimcileri ve profesyoneller tarafından kurulmuş bulunan dernek, vakıf, federasyon ve benzeri kuruluş üyeleri, münferit girişimciler ve profesyoneller) ile TOBB Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, TOBB Konsey Başkanları, DEİK Yönetim Kurulu ve DEİK Denetim Kurulu üyeleri, DEİK Kurucu Kuruluş Başkanları ve DEİK İş Konseyi Başkanlarından oluşmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Türk İş Konseyinden ATCOM'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement