Düzce'deki Sağanak - Son Dakika
Güncel

Düzce'deki Sağanak

Düzce\'deki Sağanak

Melen Çayı'nda rafting yaptıktan sonra araçlarıyla yola çıkan ve heyelan nedeniyle toprak kütlelerinin arasında kalan yaklaşık 40 kişi, bazı kurum ve kuruluşlara bağlı ekiplerin 3 4 saatlik çalışmasıyla kurtulabildi Su baskını, kayaların yuvarlanması ve toprak kayması, mahsur kalan kişilerden birinin cep telefonuyla çektiği görüntüye yansıdı Rafting İl Temsilcisi Karanfil: "Çevremiz, kaya parçaları ve toprakla doldu.

07.06.2014 20:53

Cumayeri ilçesinde, Melen Çayı'nda rafting yaptıktan sonra araçla dönerken sağanak yüzünden oluşan heyelan nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 40 kişi, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü görevlileri ile Düzce Arama Kurtarma Ekibi tarafından kurtarıldı. Ekiplerin kurtarma çalışması, mahsur kalanlardan biri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda kendisi dahil 40'a yakın kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Heyelan nedeniyle kayan toprak kütlelerinin arasında kaldıklarını ve çevrelerinin 10 dakika içinde kapandığını belirten Karanfil, şöyle konuştu:

"Çevremiz, kaya parçaları ve toprakla doldu. Kaçmaya çalıştık fakat sağ tarafımız nehir ve taştı, oradan kaçamadık. Dağdan yoğun toprak ve çamur akıyordu. O yöne de kaçamadık, arada mahsur kaldık. Orada yapabileceğimiz tek şey yardım beklemek oldu. Bir kısmımız dağlara tırmanarak köylerin üzerinden ana yola ulaşmaya çalıştı. Kepçeleri bekledik ve büyük bir can pazarı yaşadık. Çaresizliğin son noktası olan bir durum yaşadık. Artık ölümü düşünmeye başlamıştık. Dağ ile nehir arasında bir can pazarı yaşadık."

Gruptan 20 kişinin 1-2 saat içinde, kalanların ise 3-4 saat içinde kurtarılabildiğini anlatan Karanfil, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü görevlileri, Düzce Arama Kurtarma Ekibinin yanı sıra İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin de çalışmalara katıldığını bildirdi.

Olayda mahsur kalanlardan biri, yaşadıkları güçlükleri ve iş makineleriyle kurtarılmalarını, cep telefonuyla görüntüledi. Video kaydında, yuvarlanan kayalar, toprak kayması ve su baskını görülüyor. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce'deki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement