Yapılan incelemede Alaş ve Akçay'ın kimlik bilgilerini kullanan kimliği belirlenemeyen bir kişinin İzmir'de onların adına 12 ve 20 bin liralık kredi kullandığı, ödemeler yapılmadığı için de maaşlarına el konulduğu belirlendi. 2 emekli, kendilerine adına kredi çeken kişilerin yakalanması için savcılığa başvurdu.
Edirne'de emekli maaşlarını PTT'den alan Seçkin Alaş ile Ahmet Akçay, geçen cuma günü bayram alışverişi yapmak için para çekmeye Saraçlar Caddesi Merkez Postanesi önündeki ATM'ye gitti. Emekli maaşlarının yattığı hesaplarında para olmadığını görünce şoke olan Alaş ve Akçay, PTT yetkilileri ile görüşerek bunun nedenini sordu. Yetkililer, Seçkin Alaş'a 12 bin lira, Ahmet Akçay'a da 20 bin lira kredi kullandıklarını, taksitlerin ödenmediği için de maaşlarına el konulduğunu bildirdi.
KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ
Kredilerden haberi olmayan emekliler, Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na giderek şikayette bulundu. Yapılan ilk incelemede kredilerin İzmir'in Şirinyer ve Karabağlar PTT şubelerinden çekildiği ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarından paraları alan kişilerin eşkalleri belirlenirken, henüz kimlikleri tespit edilemedi.
BAYRAM ZAMANI PARASIZ KALDIK
Kurban Bayramı öncesinde alışveriş yapmak için para çekmeye gittiğinde şoke olduğunu kaydeden evli ve 3 çocuk babası Seçkin Alaş, daha önce PTT'den 2 kez kredi kullandığını ve taksitlerini ödemeye devam ettiğini söyledi. Alaş, "Ben emekli maaşımı PTT'den alıyorum. Oğlumu evlendirirken kredi kullandım. O zaman bizden kimlik bilgilerimin, nüfus cüzdanımın fotokopisi alındı. Hesapta para olmadığını görünce PTT ile görüştüm ve yeni çektiğim kredinin taksitlerini ödemediğim için hesaptan çekildiğini söylediler. Ama benim 2 kredim zaten vardı başka da kredi çekmedim. Benim kimlik bilgilerimle 29 Temmuz tarihinde 12 bin lira kredi çekilmiş. Hatta taksit erteleme olmuş onun için de kredinin çekildiğini yeni öğrendim. Kurban Bayramı'nda beni ortada bıraktılar. Maaşımı çekemedim, kiramı ödeyemedim. Çocuklarım için alışveriş bile yapamadım. Kimlik bilgilerimle kredi çekenin bulunmasını, yakalanmasını istiyorum" dedi.
ADINA 20 BİN LİRA KREDİ ALINMIŞ
Diğer mağdur evli ve 1 çocuk babası Ahmet Akçay ise kendisi adına İzmir Karabağlar PTT şubesinden 20 bin lira kredi kullanıldığını öğrendiğini söyledi. Daha önce ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin liralık kredi kullandığını kaydeden Akçay, "Kredi kullanırken verdiğim kimlik bilgilerimle benim adıma İzmir'den başka biri 20 bin lira kredi kullanmış, taksit erteleme olduğu için bayram öncesinde öğrendik. Emekli maaşımızdan paralar çekildiği için ortada kaldık. Kimlik bilgilerimi veren, İzmir'de kullanan kimse bulunmasını istiyorum" diye konuştu.
Kredi mağdurlarının şikayeti üzerine Edirne Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
Son Dakika › Güncel › Edirne'de 2 Emekliye, Bayram Öncesi Kredi Şoku - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?