Edirne Hem Öğretmen, Hem Avukat - Son Dakika
Güncel

Edirne Hem Öğretmen, Hem Avukat

Edirne'de Trakya Birlik İlkokulu'nda sınıf öğretmeliği yapan Metin Küçükgüven (50), bir gün öğrencilere ders anlatırken, diğer gün cübbesini giyerek Edirne Adliyesi'nde avukatlık yapıyor.

07.03.2018 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Trakya Birlik İlkokulu'nda sınıf öğretmeliği yapan Metin Küçükgüven (50), bir gün öğrencilere ders anlatırken, diğer gün cübbesini giyerek Edirne Adliyesi'nde avukatlık yapıyor. Hayalindeki iki mesleği de yapmanın kendisine büyük bir keyif verdiğini söyleyen Küçükgüven, İnsanlara hem avukat hem de öğretmen olduğumu söylediğimde ilginç geliyor ve nasıl ikisini birden yürüttüğümü soruyorlar. Duruşma saatlerini ben okuldaki mesai saatlerime göre ayarlayıp giriyorum dedi.

Edirne'de yaşayan evli ve bir çocuk babası olan Metin Küçükgüven, Trakya Birlik İlkokulu'nda sınıf öğretmenliğinin yanı sıra Edirne Barosu'na kayıtlı avukatlık mesleğini de yapıyor. İlkokul çağlarından bu yana öğretmen ve avukatlık mesleğinin hayali olduğunu ifade eden Küçükgüven, Edirne'de Trakya Birlikte İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapıyorum. Öğretmenlik mesleğinde 30 yılı aşkın bir süredir görev yapıyorum. Evli ve bir çocuk babasıyım, eşimde öğretmen. Okulda 3'ncü sınıf 27 öğrencim var. Öğrencilerimi gerçekten çok seviyorum. Onların sevgisi, bir şeyler öğrenmelerini bize güç veriyor dedi.

'MESLEK LİSESİNDE OKUDUM, ÖĞRETMEN VE AVUKAT OLDUM'

Herkesin bir hayali olduğunu ancak kendisinin öğretmenliğin yanı sıra avukatlık mesleğinin de çocukluk hayali olduğunu anlatan Küçükgüven, 2001 yılına kadar devam eden hukuk okuyan öğretmenlerin avukat olmasına ilişkin yasadan faydalandığını belirterek, şöyle dedi

Herkesin bir hayali vardır. Ben ilkokul sıralarında öğrenciyken, öğretmen olmak istiyorum. Lise sonlara geldiğimde hukuk okumak istedim. Aslında meslek lisesi mezunuyum ama daha sonra öğretmenlik okuyup öğretmen oldum. Hayalimdeki meslek olan avukatlığı da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi okuyup, avukatlık ruhsatımı 2000 yılında aldım. 2001 yılından sonra hukuk okuyan öğretmenler bu durumdan yararlanamaz duruma geldi. Ben geçmişe dönük hakkım olduğu için ikisini bir arada yapıyorum. Değişik yerlerde görev yapıyordum, fiziki imkanlarım yoktu. Bu nedenle baroya kayıt olup avukatlık mesleğini yapamadım. Son yıllarımda kayıt oldum ve öğretmenliğin yanı sıra avukatlık yapıyorum. Avukatlık yaparken ilk düşündüğüm sınıfımızı, öğrencilerimizi asla mağdur

etmeyeceğim diye kararlar aldım. Bu kapsam içinde avukatlık işlerini almaya başladım. Avukatlık büromuzda iki arkadaşız, çok sıkıştığım dönemlerde benim yerime işleri yürütüyor. Mesai saatleri içerisinde öğretmenlik yapıyorum ve sınıfta bunların dışındaki zamanlarda hafta sonu soruşturmalarında avukatlık yapıyorum. Tatillerde davalara girme zamanım oluyor. Benim çocukluk hayalim öğretmenlik ve avukatlık mesleğiydi. Ben meslek lisesi elektrik bölümü okudum, öğretmenlik ve ikinci hayalim olan hukuk okudum ve avukatta oldum. Gerçekten okuması da zordu. Zor şartlarda çok uykusuz kalarak hukuk bitirdim şeklinde konuştu.

'HAYALİMDEKİ MESLEKLERİ YAPMAK ÇOK KEYİFLİ'

Metin Küçükgüven, hayalindeki iki mesleği aynı anda yapmanın kendisine büyük keyif verdiğini kaydederek, Hayalimdeki iki mesleği de gerçekleştirmiş hazzı keyfi bambaşka bundan dolayı çok mutluyum. İnsanlara hem avukat hem de öğretmen olduğumu söylediğimde ilginç geliyor ve nasıl ikisini birden yürüttüğümü soruyorlar. Duruşma saatlerini ben okuldaki mesai saatlerime göre ayarlayıp giriyorum. Şuanda da takip ettiğim davalar var. Ancak öğretmenliğim her zaman birinci sırada geliyor. Öğrencilerimin eğitimi benim için çok önemli dedi.

'ÖĞRETMENİMİZ ÇOK GÜZEL DERS İŞLİYOR'

Trakya Birlik İlkokulu 3'ncü sınıf öğrencilerinden Erdem Şahin, öğretmeni Küçükgüven'in çok iyi ders anlattığını belirterek, Öğretmenimizi çok seviyoruz. Derslerimiz çok güzel çekiyor. İyi ders anlatıyor, herkes dinliyor. Öğretmenimizin en belirgin özelliği bizi çok destekliyor. Bu yönünü çok seviyoruz, her şeye kızmıyor ve güzel ders işliyoruz dedi. Öğrencilerden Eda Evrim'de öğretmenini çok sevdiğini ifade ederek, Birinci sınıftan beri beraberiz, onu çok seviyoruz. Anlattıklarını iyi anlıyoruz, yanlışlarımızı hep gösteriyor. Bize örnek oluyor şeklinde konuştu.

Edirne Hem Öğretmen, Hem Avukat
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Hem Öğretmen, Hem Avukat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement