Eğitim Bir-Sen'den Ekşi Sözlük'e Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir-Sen'den Ekşi Sözlük'e Suç Duyurusu

Eğitim Bir-Sen\'den Ekşi Sözlük\'e Suç Duyurusu

Eğitim Bir-Sen Eleşkirt Şube Başkanı H. Suat Yılmaz, Ekşi Sözlük yetkilileri hakkında Ağrı'nın Eleşkirt Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

24.07.2013 11:04  Güncelleme: 11:08

Eğitim Bir-Sen Eleşkirt Şube Başkanı H. Suat Yılmaz, Ekşi Sözlük yetkilileri hakkında Ağrı'nın Eleşkirt Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan H. Suat Yılmaz, Eleşkirt Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede Temmuz ayı içinde Ekşi Sözlük adlı internet sitesinde İslam dini ve onun muazzez peygamberi Hz. Muhammed'e kaba, çirkin, iğrenç ifadelerle hakarette bulunulduğunu belirterek, "Tarih sayfaları Peygambere karşı çirkin saldırılarda bulunup da rezil rüsva olup giden insan müsveddeleriyle doludur. Peygamberimize iğrenç hakarette bulunan bu aşağılık zavallı mahlukları kınıyor ve lanetliyoruz. Hiçbir şekilde ifade özgürlüğü sınırları içerisinde değerlendirilemeyecek bu çirkin ifadelerin sahipleri suç işlemişlerdir. Bu tür kişiler toplum içerisinde nefretle, lanetle dışlanarak cezalarını alacaklardır. Nasıl ki ifade özgürlüğü bireye küfür ve hakaret hakkı vermiyorsa, o bireyin inanç ve inanç değerlerine, kutsalına da hakarete izin vermez. Hukuken de Müslümanları rencide eden, tahkir ve tahrik eden bu iğrençliğin sahiplerinin hak ettiği cezayı almaları gerekir. TCK'nın 216/3 ve 218. maddelerine göre bu kişi ve kişiler suç işlemişlerdir. Kanun, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişinin cezalandırılacağını' öngörmektedir. Bu nedenle Peygamberimize karşı suç işleyen kişi ve kişiler hakkında şikayetçi olduk. Yasal soruşturma yapılarak haklarında kamu davası açılması için Eleşkirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na talepte bulunduk" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Bir-Sen'den Ekşi Sözlük'e Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement