Eğitim Boykotu Öncesi Gözaltına Alınan Kılıç Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Boykotu Öncesi Gözaltına Alınan Kılıç Adliyeye Sevk Edildi

Eğitim Boykotu Öncesi Gözaltına Alınan Kılıç Adliyeye Sevk Edildi

İzmir'de, Valiliğin genelgeyle yasakladığı 13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce polis tarafından gözaltına alınan, eylemi düzenleyen Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan Onur Kılıç, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

13.02.2015 11:09

İzmir'de, Valiliğin genelgeyle yasakladığı 13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce polis tarafından gözaltına alınan, eylemi düzenleyen Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan Onur Kılıç, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kılıç, polis otosuna binerken, "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğim gerekçesiyle gözaltına alındığım söylendi. Hakaret etmedim, yalnızca gerçekleri söyledim" dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) 13 Şubat'ta ülke geneli için yaptığı 'laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılması istendi. Harputlu'nun gönderdiği yazıda, Birleşik Haziran Hareketi isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin Cumhurbaşkanı, Başbakan ile AK Parti politikalarının karşıtı olduğu dile getirilerek, "Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet verilmek istendiği" öne sürüldü.

'GERÇEKLERİ SÖYLEDİM'

'Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykot' eyleminden bir gün önce Birleşik Haziran Hareketi'nin İzmir'deki önemli isimlerinden Onur Kılıç, dün Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla İzmir Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alındı. İfade için Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen Kılıç, bugün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kılıç, polis otosuna binerken, "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğim gerekçesiyle gözaltına alındığım söylendi. Hakaret etmedim, yalnızca gerçekleri söyledim" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Boykotu Öncesi Gözaltına Alınan Kılıç Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement