Eğitim Şehitlerini Anma Günü" - Son Dakika
Güncel

Eğitim Şehitlerini Anma Günü"

Diyarbakır'da 7 yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana gelen olayda yaşamını yitiren 6'sı öğrenci 7 kişi için anma etkinliği düzenlenecek Vali Hüseyin Aksoy: "6 öğrencimiz ile bir vatandaşımızı terör saldırısı sonucu kaybetmenin.

04.01.2015 15:07

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracının geçişi sırasında bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana gelen olayda yaşamını yitiren 6'sı öğrenci 7 kişi için anma programı gerçekleştirilecek.

Hayatını kaybeden öğrenciler için yarın olay yerine karanfil bırakılmasıyla başlayacak etkinlik daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam edilecek.

Vali Hüseyin Aksoy anma etkinliği öncesi yaptığı yazılı açıklamada, saldırının, 7 yıl önce eğitimlerine devam ederek, ailesine, ülkesine, milletine faydalı birer birey olmayı amaçlayan ve geleceğe dair büyük umutlar, ulvi hedefler besleyen öğrencilerin hayatını kaybetmesine neden olduğunu anımsattı.

Açıklamasında "6 öğrencimiz ile bir vatandaşımızı terör saldırısı sonucu kaybetmenin hüznünü, ilk günkü gibi yüreklerimizde hissetmenin derin ıstırabı içerisindeyiz" ifadesine yer veren Aksoy, bu acı tecrübelerden sonra herkese düşen görevin bu kadim şehirde, hangi inanç, fikir veya mezhepten olursa olsun birbirine sevgi ve kardeşlik bağları içerisinde kenetlenmek olduğunu kaydetti.

"Yürütülen sosyal projeler, her geçen gün daha da artarak yaygınlaşmaktadır"

Terörün her türlü olumsuz etkileriyle mücadelede en güzel yöntemin, eğitim ateşini alevlendirmek olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Yurdumuzun her köşesinde okullaşma oranı arttırılmakta, mevcut eğitim kurumlarımızın çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeye gelmesi için yoğun gayret sarf edilmektedir. Terörün özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi hedef alan her türlü istismar alanını ortadan kaldırmak için yürütülen sosyal projeler, her geçen gün daha da artarak yaygınlaşmaktadır."

Anma programına patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın da katılması bekleniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim Şehitlerini Anma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement