Eğitimdeki Başarılarını Sporda da Sürdürüyorlar - Son Dakika
Güncel

Eğitimdeki Başarılarını Sporda da Sürdürüyorlar

Kırşehir Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndaki akademik başarılarını okul sporlarının farklı branşlarında da elde ettikleri birinciliklerle sürdürerek örnek oluyor.

29.03.2018 15:05

Kırşehir Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndaki akademik başarılarını okul sporlarının farklı branşlarında da elde ettikleri birinciliklerle sürdürerek örnek oluyor.

Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi olarak 1991 yılında eğitim vermeye başlayan ve 2014 yılında Ahi Evran Anadolu Lisesi'ne dönüştürülen lisede mevcut 540 öğrencinin 320'si aktif olarak okul spor takımlarında görev alıyor.

Okul sporları müsabakalarına katılan öğrenciler, farklı branşlarda 11 il birinciliği elde etti.

Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda yarışan okul öğrencilerinden Betül Demirbaş ise Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Ahi Evran Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimde kalitenin adresi olmuş bir okulda görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ruhu, kökü olan, örf ve ananesini bilen, geçmişinden ders alan, geleceğine yön veren bireyler yetiştirebilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Öğrencilerin üniversite sınavlarında başarılı olduğunu anlatan Kaya, "Okulumuzda tıp fakültelerine 2015 yılında 23, 2016 yılında 29, 2017 yılında 21 öğrenci, diş hekimliği fakültelerine 2015 yılında 8, 2016 yılında 5, 2017 yılında 3 öğrenci, mühendislik ve mimarlık fakültelerine 2015 yılında 18, 2016 yılında 26, 2017 yılında 14 öğrenci, hukuk fakültelerine ise 2015'te 11, 2016'da 22, 2017 yılında 11 öğrenci yerleşti." dedi.

Eğitim öğretimde başarının sağlanabilmesi için birlikteliğin olması gerektiğini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Öğretmen, öğrenci, veli, idari kısım arasında çok iyi bir iletişim olması lazım. Gerek öğretmen arkadaşlarım gerekse öğrenciler okula gelirken istekle, güvenle, zevkle geldiği zaman başarının artacağından eminim. Buradaki başarının sebebinin de bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Öğrencilerimize bu okulun kültürünü yerleştirmeye çalıştık. Benden önce 3 idareci görev yapmış. Önceki idarecilerimize, öğretmenlerimize ve bütün personele bu başarılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Ahi Evran Anadolu Lisesi'nin sportif başarıyla akademik başarının bir arada olabileceğini gösterdiğini dile getiren beden eğitimi öğretmeni Yasin Şahiner ise, "Okulumuz 2017-2018 faaliyet yılında okul sporlarına 24 takımla yarışmalara katıldı. Öğrencilerimiz, farklı branşlarda yarıştıkları sporlarda 11 il birinciliği elde etti. Okulumuzdaki 540 öğrencinin 320'si aktif olarak bu takımlarda görev aldı. Aynı zamanda ilimizde bulunan spor kulüplerinde de bu öğrencilerimiz faaliyet gösterdi." diye konuştu.

Eğitimdeki Başarılarını Sporda da Sürdürüyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitimdeki Başarılarını Sporda da Sürdürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement