Elazığ Belediyesi'ndeki Yolsuzluk Davasında, Savcı 46 Sanığa da Ceza İstedi - Son Dakika
Güncel

Elazığ Belediyesi'ndeki Yolsuzluk Davasında, Savcı 46 Sanığa da Ceza İstedi

Elazığ Belediyesi\'ndeki Yolsuzluk Davasında, Savcı 46 Sanığa da Ceza İstedi

İhalelerde Elazı Belediyesi'ni zarara uğrattıkları iddiasıyla, aralarında Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Selmanoğlu'nun da bulunduğu 46 sanığın yargılandığı davada savcı, 46 sanığın da cezalandırılmasını istedi.

14.02.2013 15:30

İhalelerde Elazı Belediyesi'ni zarara uğrattıkları iddiasıyla, aralarında Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Selmanoğlu'nun da bulunduğu 46 sanığın yargılandığı davada savcı, 46 sanığın da cezalandırılmasını istedi.

Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasında yapılan ihalelere fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zincirleme görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla haklarında 5- 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 46 sanığın yargılandığı davanın 7'inci duruşması bugün Elazığ 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan 4'ü katıldı.

Elazığ Belediyesi'ni temsilen duruşmaya katılan Başkanvekili Atik Birici'ye, Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, "Var mı araştırılmasını istediğiniz bir husus?" dedi. Birici, "Hayır, teşekkür ederim" diye cevap verdi.

SAVCI TÜMÜNÜN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Hakim İsmail Sezgin'in mütalaasını istediği Cumhuriyet Savcısı, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun bir ihaleye fesat karıştırma ve zincirleme görevi kötüye kullanma suçlarından cezalandırılmasını isterken, aralarında belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye memurları ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 45 sanığı da suçlu bularak ihaleye fesat karıştırma, zincirleme görevi kötüye kullanma, resmi evrakta sahtecilik ile zincirleme şekilde azmettirmek suretiyle görevi kötüye kullanma suçlarına iştirakten cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatlarının, mütalaaya karşı savunmalarını vermek için süre isteği mahkeme heyeti tarafından kabul edilerek, duruşma ertelendi.

Duruşma bitiminde Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, sanık avukatlarına, "Sıkı çalışıp da hazırlanın, duruşma tarihinden önce savunmalarınızı mahkemeye sunun" dedi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Belediyesi'ndeki Yolsuzluk Davasında, Savcı 46 Sanığa da Ceza İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement