Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor

Elazığ'da 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre güvenliğini alan firmalar, kent genelindeki ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yıkılan binaların yerine TOKİ konutları yapılacak ve kira fiyatlarının dengeye kavuşması bekleniyor.

04.08.2023 13:28

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor

ELAZIĞ - 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede kent genelinde ağır hasar alan binaların bir an önce yıkılması için çevre güvenliğini alan firmalar çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen binaların yıkımını gerçekleştirdiklerini aktaran Uğur Coşkun, "Şuan da merkezde birçok mahallede yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı bir an önce rahata erdirmek istiyoruz. Elazığlı vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıklardan dolayı da özür dileriz. Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmasını diliyoruz. Makinelerimiz sürekli çalışıyor. Meşakkatli bir süreç vatandaşlarımız tozdan dolayı stresli olabiliyor bir de sıcaklıklar etkileyince işler biraz zorlaşıyor. Biz vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Ağır hasarlı binalarla alakalı ülkemizde genel bir sıkıntı var. Ağır hasarlı binaların olması, yeni binaların birden bire sayılarının düşmesi kötü oldu. 11 tane şehirde bulunan ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılması gerekiyor. Burada ki birçok bina yıkıldı bu da kira fiyatlarını ister istemez etkiledi. İnşaat sektörü arza ve talebe yetişemeyecek hale geldi. Yıkılan binaların yerine devletimiz hızlı bir şekilde müdahale ederek TOKİ konutlarını yapmaya başladılar. TOKİ konutları bittikten sonra kira fiyatlarının daha hızlı bir şekilde dengeyi bulacağını düşünüyoruz" dedi.

Elazığ\'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement