Emine Erdoğanlı Dev Sempozyum - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğanlı Dev Sempozyum

Emine Erdoğanlı Dev Sempozyum

Emine Erdoğan: ''Tüm İslam toplumları büyük bir ailedir.''

30.04.2012 08:33

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: Kadınlara verilen değer ile gelecek kazanılacak.

IRCICA Genel Direktörü Halit Eren: İslam ve Aile konusunda daha fazla araştırma yapılmalı.

Sancaktepe Belediyesi'nin 'Mutlu Evler ' Projesi kapsamında hayata geçirilen, T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği, IRCICA(İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin desteği ve işbirliği gerçekleşen 'Uluslararası İslam Ülkeleri ve Toplumları'nda Aile Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan son günlerde Suriye'de ve İslam ülkelerinde yaşanan çatışma ve ölümlere işaret ederek, bunun aynı zamanda büyük aile olan İslam Coğrafyası'nı rahatsız ettiğini söyledi.

Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleşen sempozyumun ev sahipliğini yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, Sancaktepe'de düzenli olarak Kadın Koordinasyon Merkezi bünyesinde kadın ve aile projeleri gerçekleştirdiklerini bunun daha kapsamlısı olan 'Mutlu Yuva' Projesi'nin ilçeye çok şey kazandırdığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından 'Mutlu Evler' Projesi'nin Türkiye'de en başarılı ikinci proje seçilmesinin kendilerini motive ettiğini, sempozyumu da bu duygudan hareketle gerçekleştirdiklerini vurguladı.

IRCICA(İslam Tarih, Sanat ve Kültür araştırma Merkezi) Genel Direktörü Halit Eren, İslam'ın aileye çok büyük önem verdiğini bu yüzden daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyledi. Eren, İslam ülkelerinde aileye verilen önemin şehir dokusunu ve mimariyi de şekillendirdiğini, ancak küreselleşmenin aileyi tehdit ettiğini ifade etti. Eren, 'İslam ülkelerinde huzurevlerinin az olması aileye verilen önemin önemli bir göstergesidir' şeklinde konuştu. Eren, düzenlenen sempozyumun Türkiye ve İslam ülkeleri açısından ufuk açıcı olduğunu, konu ile ilgili tüm kaynakları günümüzde daha detaylı bir şekilde tetkik ettiklerini kaydetti.

Programa katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Ak Partili belediyelerin medeniyet odaklı projelere ağırlık verdiğini, son yıllarda Türkiye'de yerel yönetici profilinin bile değiştiğini ifade etti. Tanrıverdi, sağlıklı toplumun ancak sağlıklı aile ile mümkün olduğunu vurgulayarak, 'Bir erkeği yetiştirirseniz, sadece bir insanı, bir kadını yetiştirirseniz bir aileyi yetiştirirsiniz' dedi. Sempozyumda konuşan Sudan Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Hatice Abdülgassım Hag Hamit ile Fas Kadın Aile ve Sosyal Kalkınma Bakanı Bassima Hakkaoui sempozyuma katıldıkları memnuniyeti dile getirerek Türkiye'nin merkez ülke olduğuna dikkat çektiler.

"İslam ülkeleri büyük bir ailedir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sempozyumda yaptığı konuşmada ailenin toplumun çekirdeği ve özü olduğunu bu yapının su alması halinde büyük sorunlar, parçalanmalar yaşanacağını söyledi. Medeniyeti oluşturan en temel unsurun aile olduğuna vurgulayan Erdoğan, 'Tüm İslam ülkeleri ve toplumlarının bir aile olduğunu belirterek, yaşanan her türlü sevincin ve hüznün ortak olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın Filistin'de yaşanan drama dikkat çekmesi salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyum etkinlikleri kapsamında Hat ve Ebru Sanatçısı Fuat Başar da bir sergi açtı. Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleşen sempozyum iki oturumdan oluşuyor ve Ürdün, Mısır, Senegal, Kazakistan, Bosna Hersek, Arnavutluk Sudan ve Fas gibi ülkelerden konuşmacılar tebliğ sunuyorlar. Sempozyuma Sancaktepe ve İstanbul'un farklı ilçelerinden çok sayıda davetli katıldı.

Resimaltı: Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Uluslararası sempozyuma katılımından dolayı ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a 'Cennet Kadılarının ayakları altındadır' yazılı tabloyu hediye etti... Aynı zamanda çiçek takdiminin de yapıldığı organizasyonda katılımcı yabancı ülkelerin temsilcilerine de plaketleri Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından verildi...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emine Erdoğanlı Dev Sempozyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement