Emine Ülker Tarhan: HSYK'dan Yandaş Yapı Kurdular - Son Dakika
Güncel

Emine Ülker Tarhan: HSYK'dan Yandaş Yapı Kurdular

Emine Ülker Tarhan: HSYK\'dan Yandaş Yapı Kurdular

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) 2010-2014 arasında görev yapan kişilerin tenzili rütbeye uğramasını değerlendirerek, "Hükümetin kararlarının her kademesinde, her anında rövanşist bir yaklaşım var. Bugün ittifak yaptıkları HSYK'dan yargı platformu, yandaş yapı kurdular.

07.02.2015 17:00

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) 2010-2014 arasında görev yapan kişilerin tenzili rütbeye uğramasını değerlendirerek, "Hükümetin kararlarının her kademesinde, her anında rövanşist bir yaklaşım var. Bugün ittifak yaptıkları HSYK'dan yargı platformu, yandaş yapı kurdular. Onları da bir süre kullanıp çöpe atacaklar" dedi.

Partisinin il başkanlığı binasının açılışına katılmak üzere Adana'ya gelen Emine Ülker Tarhan, partililer tarafından 'Başbakan Tarhan' sloganlarıyla karşılandı. Açılış kurdelesini kesen Tarhan, binada partililerle bir araya geldi. Daha sonra seçim otobüsünün üzerine çıkan Tarhan, partililere seslendi. Ancak mikrofonda yaşanan arıza nedeniyle partililer uzun süre Tarhan'ın söylediklerini duyamadı. İl başkanlığından getirilen yeni bir mikrofonla ses sorunu giderildi. Tarhan, burada yaptığı konuşmanın Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle buluştu. Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir tarafından karşılanan Tarhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TENZİLİ RÜTBE KARARLARI

HSYK'da 2010-2014 arasında görev yapan hakimlerin yeni görevleriyle ilgili konuşan Tarhan, şöyle devam etti:

"Hükümetin kararlarının her kademesinde, her anında rövanşist bir yaklaşım var. Bugün ittifak yaptıkları HSYK'dan yargı platformu, yandaş yapı kurdular. Onları da bir süre kullanıp çöpe atacaklar. Liberalleri de referandumda kullandılar. 'İnanılmaz bir ileri demokrasiye yol alıyoruz' diye gemiye bindirdiler. Ama ilk fırsatta onları attılar. İktidarı kendi dar kadrolarıyla sağlayacaklarını düşünüyorum ama her felaketin bir sonu vardır."

PROTESTO AÇIKLAMASI

Seçim startını verdiği memleketi Mersin'de dün 10 kişilik CHP'li bir grup tarafından 'Cinsiyetimizi değiştiririz, partimizi değiştirmeyiz' yazılı pankart açılarak protesto edilen Tarhan, soru üzerine, "Binlerce korumayla gezmiyorum. Hatta bir korumam dahi yok. Ak Parti faşizmine karşı ses çıkarması gerekenlerin, bana saldırmasını kınıyorum. Biraz da ironik buluyorum. Kaldı ki cinsiyet üzerinden siyaset yapılması son derece yanlış. Siyaset sadece bilgi ile bir özenle yapılır. Baba siyasetten hiç hoşlanmıyorum. Biraz da zekayla yapılır siyaset" diye konuştu.

'8 HAZİRAN SABAHINI ÖZLEMLE BEKLİYORUZ'

Kısa bir süre içerisinde kurdukları partilerinin 62 ilde örgütlendiğini anlatan Tarhan, şöyle dedi:

"Biz, çok umutluyuz. Çünkü Türkiye'de siyaset tıkandı. Yeni bir nefese ihtiyaç olduğu kesin. Son seçimde 15.5 milyon seçmen sandığa gitmedi. Onların temsil edilmek istendiklerini ancak gönül verdikleri partilerin gösterdiği adaylar yüzünden sandıktan uzak duyup boykot yaptıklarını görüyoruz. Bunun seçimlerde de tekrar etmeyceğinin garantisi yok. Özellikle Gezi eylemlerinden sonra toplumsal muhalefet, siyasal muhalefete bir türlü yön verememesi sonucu büyük bir kitlede küskünlük oluştu ve onların temsil edilmeye ihtiyacı, hakları var. Bu düşünceden doğduk. Biz çok umutluyuz hatta başka partilerde olarak görünen hakkımızı da söke söke almaya kararlıyız. Çünkü biz buradayız. Biz bir seçenek olarak varız. O yüzden kapılarımız herkese sonuna kadar açık. 7 Haziran gecesi, 8 Haziran sabahını biz büyük bir özlemle bekliyoruz. Her tarafta yoğun bir çalışma yapacağız ve eminim Türkiye'yi şaşırtacağız." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Ülker Tarhan: HSYK'dan Yandaş Yapı Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement