Endonezya'da yanardağ patlaması sonrası sel faciası! Çok sayıda ölü var - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da yanardağ patlaması sonrası sel faciası! Çok sayıda ölü var

Endonezya\'da yanardağ patlaması sonrası sel faciası! Çok sayıda ölü var

Endonezya'da bulunan Merapi Yanardağı'nın patlaması sonucu kayan kaya, kül ve toprak yığını nedeniyle meydana gelen sellerde 28 kişi hayatını kaybetti. Feci olay sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

12.05.2024 16:02  Güncelleme: 16:32

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde, Merapi Yanardağı'nın patlaması sonucu biriken kaya, kül ve toprak yığını muson yağmurlarıyla birlikte kaymaya başladı. Meydana gelen seller sonucunda ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti.

Endonezya'da yanardağ patladı: 28 ölü

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari, olayla ilgili BBC'ye açıklamada bulundu. Yanardağ patlaması ve ardından yaşanan seller sonrası bölgedeki köylerin büyük zarar gördüğünü söyleyen Muhari, arama kurtarma ekiplerinin cansız bedenlere ulaştığını aktardı. Muhari, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İLK KEZ ARALIK 2023'TE PATLADI

Endonezya'da, Sumatra Adası'nın batısında yer alan Merapi Yanardağı ilk kez 3 Aralık 2023'te patlamıştı. İlk patlamadan bu yana yüzlerce kez patlayan yanardağda bölge sakinlerinin patlama merkezinden 4,5 kilometre yarıçapındaki bir alana girmeleri veya faaliyette bulunmaları yasaklanmıştı.

Endonezya'da yanardağ patladı: 28 ölü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da yanardağ patlaması sonrası sel faciası! Çok sayıda ölü var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ferhat eser: 2024 2030 arası çok heyecanlı geçecek 11 10 Yanıtla
    Galatasaray Spor kulübü: Bu gece kızınla çok heyecanlı geçecek 2 13 ferhat eser: galatasaray spor kulübü dün gece karın ayferi bu gecede kızın melisi hediye ettiğin için teşekkür ederim ikiside bal tatlısı 2 8 ferhat eser: 200 lira verene hediye ediyorsun bu devirde bukadar ucuza bravo pezom 1 4 Galatasaray Spor kulübü: Biz parada vermiyoruz yeterki Galatasaraylı olsun diyor kızın 1 2
  • Burak Yılmaz: Yorumlardan anlıyoruz ki Ahlakta geldiğimiz son noktaları yaşıyoruz…. Aferin 11 0 Yanıtla

Advertisement