Engelleri Yüzerek Aşan Beytullah Eroğlu, Londra'dan Madalya ile Dönmek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Engelleri Yüzerek Aşan Beytullah Eroğlu, Londra'dan Madalya ile Dönmek İstiyor

Engelleri Yüzerek Aşan Beytullah Eroğlu, Londra\'dan Madalya ile Dönmek İstiyor

Londra 2012 PARALİMPİK OYUNLARI'NDA YÜZME DALINDA 4 AYRI KATEGORİDE YARIŞACAK OLAN BEDENSEL ENGELLİ YÜZÜCÜ BEYTULLAH.

19.05.2012 14:20

Londra 2012 PARALİMPİK OYUNLARI'NDA YÜZME DALINDA 4 AYRI KATEGORİDE YARIŞACAK OLAN BEDENSEL ENGELLİ YÜZÜCÜ BEYTULLAH: "ÜLKEMİZE BAŞARILARLA DÖNECEĞİMİZDEN EMİNİM"

"TÜM ENGELLİ ARKADAŞLARIMIN, BİR SPOR YA DA SANAT ARACILIĞIYLA HAYATA TUTUNMALARINI İSTİYORUM"

Londra'da düzenlenecek 2012 Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi yüzme dalında temsil edecek olan engelli sporcu Beytullah Eroğlu, Türkiye'ye madalyalarla dönmek istediğini söyledi.

29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonada 50 metre kelebek, 50 metre sırt, 50 metre kurbağa ve 200 metre karışıkta yarışacak Beytullah, DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Şampiyona öncesi çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdüklerini belirten milli yüzücü, "50 metre kelebek, 50 metre sırt yüzme, 50 metre kurbağa ve 200 metre karışıkta yarışacağım. Gönül ister ki hepsinde başarılı olayım. Bunun için de çok çalışıyorum. Ülkemize başarılarla döneceğimizden eminim diyebilirim. Artık 100 gün kadar kısıtlı bir zamanımız kaldı. Federasyonumuza, bize iyi imkanlar sağladığı için teşekkür ediyorum. Şu an çalışmalarımızı çok yoğun bir tempoda sürdürüyoruz. Tempoyu daha da artırıp, şampiyonaya hazır hale gelmeliyiz" dedi.

Doğuştan iki kolu olmayan ve bir ayağı diğerinden 12 cm kısa olan bir milli sporcu Beytullah, bu spora nasıl başladığını ise şu cümlelerle ifade etti;

"Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu, beni buldu ve babamla birlikte çalışmalara başladık. 6 yıl sadece su yüzeyinde durmaya çalıştım. Özel bir bot ile su yüzeyinde durmaya çalışıyordum. 6 yıl sonra ise 1. Karadeniz Oyunları'nda ilk defa botsuz yüzdüm. Ardından da ilk defa dünya şampiyonasında final yüzdüm. Ardından da Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Önümde daha önemli organizasyonlar var. Bu gururlardan daha büyük bir gururu yaşatmak istiyorum. Bana en büyük destekçilerim ailem, federasyonum ve antrenörüm. Aslında herkes çok büyük destek oluyor. Ayrıca sponsorum BP'nin de bana büyük katkısı ve desteği bulunuyor. Herkese teşekkür ediyorum."

Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Beytullah, okulla sporun aynı anda sürdürülmesinin zor olduğunu dile getirerek, "Sporla okul aynı anda gitmiyor. Bunun için daha çok spora ağırlık veriyorum ancak okul da devam ediyor. Derslerim de şu an için iyi ve karne zamanı da geldi. Oradan da iyi bir sonuç bekliyorum" diye konuştu.

ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Kendisi gibi engelli olan arkadaşlarına da mesaj yollayan milli yüzücü, "Engelliler Haftası'ndayız ve tüm engelli arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Artık bugünden itibaren hayata bağlansınlar. Bir spor ya da sanat aracılığıyla hayata tutunmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Beytullah'ın babası Mustafa Eroğlu da, oğlunun başarısından büyük mutluluk duyduğunu ve her zaman da oğlunun yanında olacağını söyledi.

Mustafa Eroğlu, "Beytullah'ın hem babası hem de arkadaşıyım. O'nun hep yanındayım ve yanında olmaya da devam edeceğim. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bize her türlü desteği sağlıyor. Sponsorumuz BP ve federasyonumuz sayesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah da oğlum madalya için olimpiyatlarda mücadele edecek" dedi.

BEYTULLAH'IN HİKAYESİ...

23 Eylül 1995 Kahramanmaraş doğumlu. Doğuştan iki kolu olmayan ve bir ayağı diğerinden 12 cm kısa olan bir sporcu. Ailede ilk engelli doğan kişi. Herkes tarafından sevilip sayılsın diye adını Beytullah koymuşlar. Babası mobilya boya ustası ama 20 yıllık atölyesini ve mesleğini, antrenmanlarda, kamplarda yarışlarda Beytullah'ın yanında olmak için bıraktı, Başbakan'ın talimatıyla Güreş Federasyonu'nda sözleşmeli masör olarak çalışmaya başladı . 7 yaşındayken oturduğu yerden ayakları ile yazı yazabilen Beytullah, babasının yaptığı özel bir sıra ile ilkokula başladı. Bu dikkat çekti ve özel bir kanalda haber olarak yayımlandı. Şimdiki antrenörü kendisini haberde keşfetti ve yüzme yarışlarına yönlendirdi. Suya alışma süreci ve yoğun çalışmayla geçen beş yıllık dönemin ardından, 2007'de yapılan 1. Karadeniz Oyunları'nda ilk defa büyük bir yarışa katılıp yüzdü. O günden bu yana yarışlara katılıyor. 2007 Karadeniz Oyunları'ndan sonra 2008 Slovakya Uluslararası Yarışı'nda gümüş madalya, 2010 Almanya Dünya Şampiyonası elemelerinde 50 metre kelebek ve 50 metre sırtta iki ayrı gümüş madalya, 2010 Ağustos ayında Hollanda'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 50 metre kelebek ve 50 metre sırtta dünya 6.'sı oldu. 2011 mart ayında Avrupa şampiyonası elemeleri için Danimarka'da yapılan yarışlarda 4 altın, 2 gümüş madalya aldı ve Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazandı. 3-10 Temmuzda Almanya'nın Berlin kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası'na katılarak yarışların ilk gününde 50 metre kelebekte altın madalya kazandı. 200 metre karışıkta gümüş madalya alarak Avrupa 2.'si, 50 metre sırtta saliselerle 4. oldu. Halen Anadolu Tekstil Meslek Lisesi bilgisayar bölümü örgencisi ve olimpiyatlara hazırlanıyor.

Bu arada Türkiye'deki faaliyetlerinin 100. yılını kutlayan BP, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi sponsorluğuna ek olarak, Milli Paralimpik Takımı'nda yer alan 8 sporcuya da sponsor olarak desteklerini sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelleri Yüzerek Aşan Beytullah Eroğlu, Londra'dan Madalya ile Dönmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement