Engelli çift, vali vekilinden iş istedi - - Son Dakika
Güncel

Engelli çift, vali vekilinden iş istedi -

İnternette tanışarak 4 yıl önce evlenen sağır dilsiz çift, 8 aylık bebeklerinin bakımı için halk gününe katılarak vali vekilinden iş talep etti.

09.09.2014 19:17

İnternette tanışarak 4 yıl önce evlenen sağır dilsiz çift, 8 aylık bebeklerinin bakımı için halk gününe katılarak vali vekilinden iş talep etti.

Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağır dilsiz olan İsa Aktaş (27), 4 yıl önce internetten Kırıkkale'de yaşayan, kendisi gibi sağır dilsiz Emine Aktaş (24) ile tanıştı.

Kamera sayesinde işaret diliyle iletişim kurarak kısa sürede birbirlerine aşık olup evlenen çiftin 8 ay önce erkek çocukları dünyaya geldi.

"Yaşar Eymen" adını verdikleri oğullarının ağlama sesini duyamadıklarından bakımında zorluklar yaşayan ve evlatlarını sadece görebiliyor olmakla teselli bulan çift, geçimlerini sağlayacak işe kavuşmak istiyor.

- Halk gününde vali vekilinden iş istediler

Baba İsa ve anne Emine Aktaş, bebekleriyle valiliğin halk gününe katılarak çalışmak istediklerini söyledi.

Ortaokul mezunu olduğunu ve zaman zaman beldede kahvehanelerde çaycılık yaptığını ifade eden baba Aktaş, aldıkları engelli maaşının yetersiz kaldığını savundu.

Vali Vekili Osman Altın da Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) yerleştirmeleri için tercih yaptığını öğrendiği baba Aktaş'a, "Eğer, olumlu sonuç çıkmazsa ilimizdeki iş yerleri ile irtibat kurup size yardımcı olalım. İŞKUR'a kaydınız varsa orayı da takip edelim. Oradan da sonuç çıkmazsa birlikte değerlendirelim ve mağduriyetinizi giderelim" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim de işverenlerle bir araya gelerek engellilerin istihdamı konusunda mülakat yaptıklarını dile getirerek, "Yarın bir firmamızda mülakat yapılacak. Oraya gelin, belki iş imkanı doğabilir. Olmazsa başka alternatifleri değerlendiririz" dedi.

- "Umarım yakın zamanda iş sahibi olurum"

Baba Aktaş, kardeşi aracılığıyla AA muhabirine, eşinin Kırıkkale'de yaşadığını, evlilik kararı almalarının ardından tereddüt etmeden Bartın'a geldiğini anlattı.

Mutluluklarını 8 ay önce dünyaya gelen çocukları "Yaşar Eymen" ile taçlandırdıklarını aktaran Aktaş, şöyle konuştu:

"İşaret diliyle yaptığımız 6 aylık arkadaşlığımızın ardından birbirimize aşık olduk ve evlendik. Allahım bize 8 ay önce de erkek çocuk nasip etti. Allah'a şükür, bebeğimiz bizim gibi engelli olmadı ama ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyoruz. Eşimin ve benim aldığım engelli maaşı yetersiz kalıyor. Zaman zaman kahvehanelerde çalışıyorum ama o da her zaman olmuyor. Annem ev temizliğine gidiyor, evimize biraz öyle para giriyor ama zorlanıyoruz. Bugün de eşim ve bebeğimizle valimizin düzenlediği halk gününe geldik, talebimizi dile getirdik. Umarım yakın zamanda iş sahibi olurum."

Engelli çift, vali vekilinden iş istedi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli çift, vali vekilinden iş istedi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement