Engelli Çocuklara Annelerinden "Mantı"Lı Destek - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocuklara Annelerinden "Mantı"Lı Destek

Engelli çocuklara annelerinden "mantı"lı destek- Elazığ'da bir grup anne, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Şubesi bünyesindeki merkezde eğitim gören çocuklarına daha iyi hizmet ve eğitim olanağı sağlamak için mantı yapıp satıyor - ZİÇEV Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kamile Atalay: "Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak için mantı yapıyoruz"ELAZIĞ (AA) - İSMAİL ŞEN - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Elazığ Şubesi bünyesindeki merkezde eğitim gören çocuklarına daha iyi hizmet ve eğitim olanağı sağlamak için çaba gösteren bir grup anne, bu kapsamda mantı yapıp satıyor.

07.10.2014 11:35

Engelli çocuklara annelerinden "mantı"lı destek- Elazığ'da bir grup anne, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Şubesi bünyesindeki merkezde eğitim gören çocuklarına daha iyi hizmet ve eğitim olanağı sağlamak için mantı yapıp satıyor - ZİÇEV Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kamile Atalay: "Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak için mantı yapıyoruz"ELAZIĞ (AA) - İSMAİL ŞEN - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Elazığ Şubesi bünyesindeki merkezde eğitim gören çocuklarına daha iyi hizmet ve eğitim olanağı sağlamak için çaba gösteren bir grup anne, bu kapsamda mantı yapıp satıyor.ZİÇEV Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kamile Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıfları bünyesindeki Makbule Ölçen Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi'nde 120 engelli çocuğun eğitim gördüğünü belirterek, engelli anneleri olarak çocuklarının daha iyi hizmet ve eğitim alabilmesine katkıda bulunmak için mantı yapıp sattıklarını söyledi.Yaklaşık 1,5 aydır gönüllü annelerle belirli günlerde vakıfta bir araya gelerek yaptıkları mantıların kilosunu 20 liradan eş-dost aracılığıyla satışa sunduklarını ifade eden Atalay, bugüne kadar bin 500 lira gelir elde ettiklerini, satışlarının her geçen gün daha da arttığını dile getirerek, "İlk yapım aşamasında annelerimize sattık. Daha sonra annelerimiz çevrelerine götürüp sattı. Okul personelimiz alıyor, çevrelerine satıyor. El birliğiyle herkes kendi çevresinde bir şekilde satıyor. Alanlar da çok memnun, mantılarımızı beğeniyorlar ve tekrar alacaklarını ifade ediyorlar" diye konuştu. - "Herkes birer engelli adayıdır"Biri engelli üç çocuk annesi olduğunu dile getiren Atalay, engelli çocuklara daha iyi bir yaşam ve eğitim olanağı sağlamak amacıyla eşi ve diğer ailelerle yıllardır çaba gösterdiklerini söyledi.Atalay, eşinin 2012 yılında engelli çocukların yaptığı ürünleri satmak ve vakfın tanıtımı amacıyla gittiği İstanbul'dan dönerken geçirdiği trafik kazası neticesinde yatağa mahkum olduğunu belirterek, "Başımızdan geçen bu olay 'herkes birer engelli adayıdır' sözünü acı bir şekilde gözler önüne seriyor" dedi.Buna rağmen eşiyle engelli çocuklara hizmete devam ettiklerini anlatan Atalay, "Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak için mantı yapıyoruz. Çocuklarımızın eğitimi çok pahalı. Adı üzerinde çocuklarımız özel, eğitimleri özel. Devletten aldığımız katkı payı maalesef yeterli gelmiyor. Onun için bu tür sosyal etkinlikleri yapıyoruz. Bu konuda sadece anneler değil, tüm halkımızdan duyarlılık bekliyoruz" şeklinde konuştu.Engelli çocuk annesi Akide Dikbaş da engelli çocuk sahibi olmanın omuzlarına büyük yük yüklediğini ancak Allah'tan geldiğini düşünerek bunu sabırla karşıladıklarını kaydetti.Herkese engellilere karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunan Dikbaş, "Bu mantıyı çocuklarımızın yararına yapıyoruz. Çocuklarımız daha iyi bir eğitim alsın ve daha da mutlu olsunlar. Çocuklarımız mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz" dedi. .

Engelli Çocuklara Annelerinden "Mantı"Lı Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Çocuklara Annelerinden 'Mantı'Lı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement