Engelli Songül'e Sürpriz Doğum Günü Partisi - Son Dakika
Güncel

Engelli Songül'e Sürpriz Doğum Günü Partisi

Engelli Songül\'e Sürpriz Doğum Günü Partisi

Evde bakım hizmetinden yararlanan Songül Kaya için Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın da katıldığı doğum günü partisi düzenlendi.

26.09.2012 17:07

Evde bakım hizmetinden yararlanan Songül Kaya için Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın da katıldığı doğum günü partisi düzenlendi.

Altı aylıkken geçirdiği hastalık sonucu yatağa bağımlı hale gelen Songül Kaya, 10 yaşına evde bakım hizmetini üstlenen sağlık ekibi ve sosyal hizmet uzmanlarının düzenlediği sürpriz doğum günü partisiyle girdi.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sürpriz partide Songül Kaya'nın ailesiyle birlikte doğum günü pastasındaki mumları söndürdü.

Kafkas, Türkiye'de son yıllarda evde bakım hizmetiyle bakım ve yardıma muhtaç birçok hastaya destek sağlandığını belirtti.

Bu yolla birçok kişiye ulaşma imkanı bulduklarını dile getiren Kafkas,

"Evde bakım hizmetlerinde 214 bin hastamıza aktif bir şekilde ulaşmış durumdayız. Ankara'da ise 21 bin hastaya ulaştık, bunların 14 bini aktif sağlık hizmeti alıyor" diye konuştu.

Songül Kaya'nın ve benzer hastaların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını bildiren Kafkas, evde yapılamayan tedavilerin ise uzman hekimlerce hastanelerde yürütüldüğünü söyledi.

Evde bakım hizmetinde daha çok gönüllü sağlık çalışanlarını görevlendirdiklerini ifade eden Kafkas, "Bu görevliler kimsesizlerin kimsesi olarak özveriyle çalışıyor" dedi.

Anne Feriha Kaya'nın kızının bakımı sırasında karşılaştığı zorluklara işaret eden Kafkas, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın unutulmamasının önemini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca aileye, aylık 673 lira maaş bağlandığını hatırlatan Kafkas, "Songül'ün ağabeyini üniversiteye hazırlık kursuna göndereceğiz. Mamak Belediye Başkanımız kirayı üstlenecek, ailenin gıda harcaması karşılanacak. Kaderine terk edilmek bu insanların hakkı değil. Çağdaş devlet, bu insanların gönlünde, ağlayan gözlerini silen el olmalı" şeklinde konuştu.

-Songül'e korumalı hasta yatağı-

Sağlık Bakanlığı'nın evde bakım hizmetinden sorumlu birimi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun Başkan Yardımcısı Orhan Koç da bu hizmeti yürüten görevlilerin, hastaların ihtiyaçlarını tespit ederek talep olmaksızın bunları karşıladıklarını anlattı.

Koç, en kısa sürede Songül'e kenarları korumalı hasta yatağı temin edileceğini bildirdi.

Muhabir: Selma Bıyıklı

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Songül'e Sürpriz Doğum Günü Partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement