Engelli Vatandaşların Memur Olma Yarışı - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşların Memur Olma Yarışı

Engelli Vatandaşların Memur Olma Yarışı

Engelli vatandaşlar, devlet memuru olabilmek için bugün ÖSYM tarafından hazırlanan sınava girdi.

29.04.2012 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evde BAŞLAYIP, OKULDA DEVAM EDEN SINAV

Engelli vatandaşlar, devlet memuru olabilmek için bugün ÖSYM tarafından hazırlanan sınava girdi. Engelli adaylardan tekerlekli sandalye kullananlar evlerinden alınıp, sınava girecekleri okula getirildi. Aynı adaylar, zemin katta sınava girdi.

Haber/ Kamera : Yaşar Kaçmaz

Engellilerin devlet memuru olabilmeleri için Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) ÖSYM tarafından bugün yapıldı. Bakırköy Ataköy'de bulunan Medeni Berk İlköğretim okulunda sınava giren engelli memur adayları, arama yapıldıktan sonra sınıflara alındı. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler zemin katta, sınava girdi.

Türkiye'de bu yıl ilk kez düzenlenen sınava, öğretim kurumlarından, yüksek öğretim programlarından veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibari ile mezun olabilecek olan engelli adaylar katıldı. Sınav başvuruları her ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından alındı. Sınava engelli vatandaşların ulaşabilirliğinin sağlanması adına her ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının imkanları kullanılarak engellilerin sınav yerlerine ulaşmaları sağlandı. Sınav esnasında engelli vatandaşlara gerekli yardımları yapmak üzere refakatçi personel görev yaptı.

EVLERİNDEN ALINIP SINAVA GETİRİLDİLER

Sınav öncesinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Naim Ala Gazi Alataş, "60.346 tane adayımız bugün sınava giriyorlar. Her özür grubuna göre ayırdık biz sınava girecek olanları; zihinsel, bedensel, işitme yada duyma, ortopedik her özürlü kendi talebine göre bir sınava giriyor, sınav salonlarını ona göre ÖSYM ayarladi. Özellikle tekerlekli sandalye ile gelmek durumda olan özürlüler tek tek evlerinden alındı, buraya getirildi. Bu tabiki çok büyük bir çaba 60.000 özürlünün 7.144'ü İstanbul'da giriyor ve 91 merkezde giriyor. Şu anda Türkiye'de 970 merkezde sınav yapılıyor. "diye konuştu. Sınavın dünyada bir ilk olduğunu belirten Alataş, " Bunun ilk olmasından dolayı aslında bizlerde heyecanlıyız. herhangi bir aksilik ve sorun çıkmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek ÖSYM olsun gerek diğer kamu kurumları olsun gerçekten hepsi çok büyük destek verdi bu sınava, bu sınavın kazasız belasız olması için herkes elinden geleni yaptı. Şu ana kadar herhangibi bir sorun iletilmedi bizlere umarız bu böylede gün boyu sürecektir diye bekliyoruz." dedi.

SINAVSIZ ALINSIN TALEBİ

Sınava giren engellilerin okul bahçesinde bekleyen yakınları sınavın ağır olduğundan yakınarak,çocuklarının sınavsız işe alınmalarını talep etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşların Memur Olma Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement