Engellilerin Deniz Keyfi - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Deniz Keyfi

Engellilerin Deniz Keyfi

Bursa'da Beyazay Derneği, 'Mutlu Aile Projesi' ile 750 engelli ve ailesine deniz keyfi yaşatıyor.

25.06.2013 14:44

Bursa'da Beyazay Derneği, 'Mutlu Aile Projesi' ile 750 engelli ve ailesine deniz keyfi yaşatıyor. Diyarbakır'dan davet edilen 18 kişilik ekibin de katılımı ile engelliler ve aileleri de tatil yapmanın tadını çıkartıyor.

Bursa Beyazay Derneği tarafında, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve sağlık kuruluşlarının desteği ile engelli çocuklarına bakmanın zorluğu yaşayan aileler için 'Tatil Projesi' düzenlendi. Gemlik İlçesi Karacaali Köyü'nde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait sosyal tesiste 'Mutlu Aile Projesi' ile engelliler ve aileleri 5 gün boyunca denizin keyfini çıkartıyor. Bedensel ve zihinsel engelli çocukların bulunduğu projeye 18 kişilik ekipte Diyarbakır'dan katıldı. Birçok engelli ilk kez deniz keyfi yaşarken tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayanlar da aileleriyle okey oynayıp, denizi seyretti. Ailelerde çocukları yeni arkadaşlıklar kurarken, tatil yapmanın keyfini çıkarttı.

Bursa Beyazay Derneği Başkanı Zafer Hıdıroğlu, engelli ailelerinin çocuklarına iyi bakabilmek için yıllardan bu yana yorulduğunu belirterek, onların da dinlenebilmesi için projeyi hazırladıklarını söyledi. Hıdıroğlu, 4 grup halinde 5 gün boyunca 750 çocuk ve ailesinin bir kuruş harcamadan tatil yaptığını söyledi.

"ENGELLİLER DEMOKRATİK AÇILIMI YAPTI"

Projeye Diyarbakır'dan da 18 engelinin aileleriyle birlikte dahil olduğunu kaydeden Hıdıroğlu, "Demokratik açılımın örneğinin engelliler arasında da gösteriliyor. Diyarbakır ve Bursa kardeş oldu" dedi.

Kampı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, amaçlarının engelli ailelerine 'Nefes aldırmak' olduğunu, imkanı olmayan ailelere de bunu yaşatabilmek olduğunu vurguladı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilerin Deniz Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement