'Türkiye'de Her Evde 1 Hipertansiyon Hastası Var' - Son Dakika
Güncel

'Türkiye'de Her Evde 1 Hipertansiyon Hastası Var'

\'Türkiye\'de Her Evde 1 Hipertansiyon Hastası Var\'

Fitoterapi bitkilerle tedavi konusunda çalışmalara imza atan Dr. Mustafa Eraslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

21.11.2013 21:49  Güncelleme: 09:36

Tereyağı, bal, yağlı et ve tuz tüketimi konusunda açıklamalarda bulunan Eraslan, hastalıkların seyri ve iyileşme süreçleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye'deki 19 milyon tane hanede, 17 milyon hipertansiyon hastası olduğunu söyleyen Dr. Eraslan her haneye neredeyse bir hipertansiyon hastası düştüğünü ifade etti. Dr. Eraslan, "Sizin kan basıncınızı yani tansiyonunuzu yükselten sebep nedir? Onu bilmemiz ve elimizden geliyorsa ortadan kaldırmamız lazım. Ağırlık olarak böbrek atardamarlarındaki küçük bir tıkanıklık, bütün hayatınızı ve belki son 20-30-40 senenizi perişan ediyor. Damarlar açılıp hipertansiyon yapan sebep ortadan kaldırılırsa tansiyonunuz ömür boyu rahatlar" şeklinde konuştu. Tedavisi konusunda uzun yıllardır araştırmalar yapılan kanser hastalığı konusunda da açıklamalar yapan Eraslan, tarih boyunca kanserin ağırlık olarak zeytin ve incir ile tedavi edildiğini söyledi.

VÜCUDUMUZDA DENGE BOZULUNCA HASTA OLUYORUZ

Dünyadaki su ile insan vücudundaki suyun aynı oranda olduğuna dikkat çeken Dr. Eraslan, "İbn-i Sina hastalıklardan bahsederken insan dünyanın özüdür diyor. Dünyada ne kadar su varsa, vücudumuzda da o kadar su var. Su arttı ödem oldu, azaldı hasta olduk. Vücudumuzda karbon arttı hasta olduk, azaldı hasta olduk. Yani denge bozulduğu anda hasta oluyoruz. Biz, vücudumuzun yüzde 70'i su diyoruz ama burada kastedilen tuzlu sudur. Biz de tıpkı dünyadaki denizler gibi tuzlu suyuz. Tuzlu su kaliteli olursa hasta olmuyoruz. Kalitesiz olursa hasta oluyoruz. Bir tuzluğu dökmeye başladığınızda hep akar ama içinde kanser, damar sertliği, alzheimer, demans (bunama), parkinson yapan maddeler var. Tek avantajı rahat akması. Turşu yapılan o kaya tuzları, bizim için en önemli ve sağlıklı tuzlardır" şeklinde konuştu.

Günümüzde tüm dünyanın ABD tarafından ortaya atılan besin piramidini kullandığını ifade eden Eraslan, bu piramidin milyarlarca insanı hasta ettiğini de belirtti. Eraslan, "Amerikalılar bundan 65 sene önce alacağımız karbonhidrat, şeker ve yağ oranlarını söylediler ve 'Böyle yaşarsanız sağlıklı olursunuz' dediler. Ama bütün dünya hasta oldu. Bizim hastalıklardan kurtulmamız için yapacak olduğumuz şey atalarımızın beslenmesine dönmek" dedi.

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de Her Evde 1 Hipertansiyon Hastası Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement