Erbil'de "9'uncu Uluslararsı İran Fuarı" - Son Dakika
Güncel

Erbil'de "9'uncu Uluslararsı İran Fuarı"

Erbil\'de "9\'uncu Uluslararsı İran Fuarı"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki fuar, İranlı 150 firmanın katılımıyla başladı.

08.06.2014 16:16

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Erbil kentinde "9'uncu Uluslararası İran Fuarı" başladı.

İranlı 150 firmanın katıldığı fuarın açılışını, IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzat Hadi ve İran Başkonsolosu Azim Hüseyni yaptı. İranlı şirketler, "Uluslararası Erbil Fuar" alanında, gıdadan mobilyaya, giyimden ev eşyasına, inşaat ve ziraat malzemelerinden, teknolojiye kadar pek çok ürün sergiliyor.

İran Erbil Başkonsolosu Hüseyni, Irak ile İran arasındaki yıllık ticaret hacminin 13 milyar dolar olduğunu ifade ederek, ticaretin yüzde 47'sini Kürdistan bölgesiyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Kürdistan ile ilişkilerinin her geçen gün daha da geliştiğini belirten Hüseyni, "Irak üzerinden günlük ortalama 47 uçak İran'a uçuş gerçekleştirmekte. Bu uçuşlardan 8'i Kürdistan bölgesine ait. Yılda yaklaşık olarak Irak'tan 2 milyon kişi İran'a seyahat ediyor. Bunun yarısından fazlasını yine Kürdistan bölgesi oluşturmaktadır" diye konuştu.

Erbil Valisi Nevzat Hadi, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapan Kürdistan'ın cazibe merkezi olma potansiyelini artırdığını  söyledi.

Hadi, İran ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Hacı Ümran Sınır Kapısı'na önem verdiklerini dile getirerek, "İran'dan 150 firmanın katıldığı fuarın açılışını yaptık. Bu tür uluslararası şirket buradaki çalışmalarını  sevindirici buluyoruz. Kürdistan güvenli bir bölge. Bundan dolayı birçok firma bölgemizde rahat bir şekilde çalışıyor. Bizde bu şirketlerin zarar görmemeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Fuar, 12 Haziran 2014 tarihinde  sona erecek. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbil'de '9'uncu Uluslararsı İran Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement