Van'ın Erciş ilçesinde, depremde binaları hasar gören vatandaşların kesin hasar tespit raporlarına yaptıkları itirazlar sonucu binalar yeniden inceleniyor.
Daha önce incelenerek askıya alınan ve kesin hasar tespit raporlarına itiraz eden vatandaşların talepleri yeniden dikkate alındı. İtiraz süresinin bitmesinin ardından Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na bağlı teknik elemanlar, ilçe genelinde hak sahiplerinin dilekçe karşılığı itiraz ettiği 9 bin 785 binayı yeniden incelemeye aldı. 200 kişilik teknik ekip, 80 ayrı gruba ayrılarak, mahalle ve köylerdeki hasarlı binaları inceliyor. Binaları yeniden inceleyen ve hasarlı yerleri fotoğraflayan görevliler,
itiraz dilekçeleri doğrultusunda binaların hasarını tespit ettiklerini belirtti. Ellerindeki isimlere göre ev ve işyerlerini tek tek gezdiklerini belirten görevliler, bazen bina sahiplerini bulmakta ise güçlük çektiklerini ifade ettiler. Cep telefonlarıyla hasar tespit rapora itiraz eden vatandaşları arayan teknik elemanlar, hasarlı binaları bulmakta bazen güçlük çektiklerini, bu konuda bazı muhtarların da kendilerine yardımcı olmadıklarını beyan etti.
Kesin hasar tespit raporlarına ilçe merkezinden 5 bin 670, köylerden ise 4 bin 115 başvurunun yapıldığı bildirilirken, sonuçların kısa süre içinde askıya çıkartılacağı kaydedildi. - VAN
Son Dakika › Güncel › Erciş'te İtiraz Edilen Binaların İncelenmesine Yeniden Başlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?