Erciş'teki Katliama 128 Yıl Ceza - Son Dakika
Güncel

Erciş'teki Katliama 128 Yıl Ceza

Erciş\'teki Katliama 128 Yıl Ceza

Van'da anne ve dört çocuğu öldüren zanlı, 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

15.11.2012 19:23  Güncelleme: 19:48

Van'ın Erciş ilçesinde 2 yıl önce anne ve 4 çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, 128 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesi Yavuz Selim Mahallesi'nde, anne Saide Aslan ile çocukları Sinan (18), Pınar (14), Fatma (7) ve Mevlüt Aslan'ın (4), 9 Kasım 2010 tarihinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

ANNE VE KARDEŞLERİNİN KATİLİNE SALDIRDILAR

Davanın tutuklu sanığı Recep Cingöz adliyeye getirildiği esnada, maktül Saide Aslan'ın çocukları Murat ve Emrah Aslan, Cingöz'e bıçaklı saldırı girişiminde bulundu. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle engellenen girişimin ardından Emrah ve Murat Aslan ile babaları Burhan Aslan gözaltına alındı. Cingöz'ün, geniş güvenlik önlemi altında mahkeme salonuna götürülmesiyle duruşmaya geçildi.

5 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mahkeme Başkanı Hasan Ercan, üyeler Atilla Subaşı ve Hakan Ölmez ile Cumhuriyet Savcısı Halil Çığlı'nın hazır bulunduğu salonda 5 kişiyi öldürmekten yargılanan Recep Cingöz'e önce 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ardından suçun işlendiği tarihte 18 yaşını doldurmamış olan sanığın bu halini dikkate alan mahkeme heyeti, her bir öldürdüğü kişi için ayrı ayrı olmak üzere 24 yıl hapis cezasına, ayrıca yağmalama suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ardından yaşının olayı işlediği tarihte 18'den küçük olması nedeniyle bu cezayı 8 yıl 8 aya düşürdü. Yapılan yargılama sonucu 5 kişiyi öldüren ve mallarını yağmalayan sanık Recep Cingöz'e toplam 128 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkemenin sonuçlanmasının ardından Recep Cingöz, güvenlik güçlerinin nezaretinde tekrar cezaevi aracına konularak Muş'taki hapishaneye götürüldü.

ACILI BABA, CEZAYI DOĞRU BULDU

Kararın açıklanmasının ardından eşi ve 4 çocuğunu yitiren baba Burhan Aslan, devlete güveninin tam olduğunu, verilen ceza karşısında tatmin olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'teki Katliama 128 Yıl Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement