Erdoğan, Gül'e Seçim Sistemi Değişikliğini Danıştı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Gül'e Seçim Sistemi Değişikliğini Danıştı

Erdoğan, Gül\'e Seçim Sistemi Değişikliğini Danıştı

AK Parti'nin seçim sistemi değişikliğine ilişkin kararı, yeniden toplanacak MYK'ya kaldı. Erdoğan, akşam yemeğinde görüştüğü Gül'ün fikrini de sordu.

01.05.2014 21:47  Güncelleme: 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu Toplantıs'ından karar çıkmadı, seçim sistemi değişikliğine ilişkin karar bugünkü MKYK ve ardından yeniden toplanacak MYK'ya kaldı. Başbakan Erdoğan, akşam yemeğinde görüştüğü Gül'ün fikrini de sordu.

GÜL VE ERDOĞAN'IN YEMEĞİ 2 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra, saat 19.30'da akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndaki yemek, yaklaşık 2 saat sürdü.

Hürriyet'in haberine göre, Gül ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndaki yemekte Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ele aldığı, Erdoğan’ın, Dışişleri Konutu’nda akşam yemeğinde bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu konudaki fikrini aldığı da kulislere yansıdı. ​

ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ DAR BÖLGE SİSTEMİNE MYK'DAN SINIRLI DESTEK

AK Parti kulislerine göre, Erdoğan’ın istediği “dar” bölgeye MYK’dan sınırlı destek geldi. MYK üyeleri arasında ağırlıklı eğilim 3 ve 5’li olarak düşünülen “daraltılmış” sistemden yana ortaya çıktı. Bunlardan da 3’lü sistem daha ağırlıklı olarak gündeme gelirken, hiç olmazsa bu seçimlerde mevcut sistemle devam edilmesi yönünde görüşler de belirtildi.

"ZAMAN DARLIĞI"

Bu görüşü destekleyenler, yeni sistemin önümüzdeki seçimlerde uygulanabilmesi için değişikliğin en geç 7 Haziran’a kadar gerçekleştirilmesine ilişkin yasal zorunluluğa dikkat çekerek, “zaman darlığı da dikkate alınarak hiç olmazsa bu seçimleri mevcut sistemle yapıp, değişikliği ilerisi için düşünebiliriz, çünkü yaptığımız değişiklik eğer Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilirse yeni bir değişiklik için zamanımız kalmaz, o zaman da sıfır barajlı seçim yapmak zorunda kalırız” endişesini dile getirdiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Gül'e Seçim Sistemi Değişikliğini Danıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • CEMİL: DARALTILMIŞ BÖLGE SİSTEMİ PKKNIN İSTEDİĞİ SİSTEM EĞER BAŞBAKAN BUNU UYGULARSA COK VAHİM BİR TABLO MECLİSTE OLACAK..ŞU OLACAK AKP MECLİSİN EN AZ YETMİŞ YETMİŞ BEŞİNİ ALACAK VE BDPDE MECLİSTE FAZLA OLACAK CHP VE MHP İSE MECLİSTE DAHA AZ OLACAK ŞU ŞU DEMEK OLUYOR AKP VE BDP ELELE ANAYASADADA DEĞİŞİKLİK YAPABİLECEK PKKYIDA MEŞRULAŞTIRILACAK UMARIM BÖYLE BİR HATA OLUŞMAZ. 21 8 Yanıtla
  • Murat : İNŞAALLAH ALACAKLARI KARARLAR ÜLKEMIZ İÇİN HAYIRLI OLUR 4 0 Yanıtla

Advertisement