Ergenekon Davası'nda Kapalı Oturum - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Kapalı Oturum

Ergenekon Davası\'nda Kapalı Oturum

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda birleşen Şile Kazısı'na ilişkin dava dosyasında tutuksuz sanığı eski polis memuru Yusuf Ethem Akbulut savunma yaptı.

21.06.2012 18:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda birleşen Şile Kazısı'na ilişkin dava dosyasında tutuksuz sanığı eski polis memuru Yusuf Ethem Akbulut savunma yaptı. Dava nedeniyle 6 ay önce polislikten ihraç edildiğini anlatarak sözlerine başlayan Akbulut, evinde bulunduğu ileri sürülen iki silahla ilgili iddialara cevap verdi. Aramalar sırasında evinde vahim nitelikli silah bulunduğunun iddia edildiğini ifade eden sanık Akbulut "2 tane silah bulundu. Biri bana devlet tarafından verilen beylik tabancam, diğeri de kuru sıkıdan bozma bilye atan, kullanılmayan bir tabancadır. Mühimmat denilen mermiler beylik tabancama aittir. Kuru sıkı silahı bir fabrika araması sırasında buldum. Tetik tertibatı çalışmadığı için iade etmedim" dedi.

"VERECEĞİNİZ KARARIN ARTIK BİR ÖNEMİ YOK"

2007 yılında şark görevi ile tayin edildiğini, 2009 yılı Ağustos ayında ise İstanbul'a atandığını söyleyen Akbulut, İstanbul'a gelmesinden sonra zaman zaman aynı dava dosyasının sanıkları olan Ulaş Özel ve Okan İşgör ile görüştüklerini belirtti. Akbulut ayrıca evinde yapılan aramalarda dava konusu suçlamalara ilişkin herhangi bir döküman bulunmadığını sözlerine ekledi. Akbulut, "Sizin vereceğiniz cezanın artık bir önemi yok. Memleketimde Başbakana suikast planlayan 300 Özel harekatçıdan biri olarak algılanıyorum. Ailem ve çevremce mahkum edildim. Belki buradaki tutuklu arkadaşların koğuşları onlara geniş gelebilir ama koskoca dünya bana dar geliyor" şeklinde konuştu.

SANIK KORUMA İSTEDİ

Dava nedeniyle mesleğinden olduğunu belirten Akbulut, parası olmadığı için avukat da tutamadığını söyledi. Duruşmaya gelmek için cebinde parası olmadığını ifade eden Akbulut, "İnternette adımı yazınca hakkımda birçok suçlama çıkıyor. Ayrıca ev telefonum ve adresim de internette bulunmaktadır. Tikko ve PKK peşimde. Eşim ve 1 yaşındaki çocuğum tehlike altında, savunmasızlar. Bu yargılama sürecinde beni ve ailemi de koruyun. Başka bir yere taşınacak maddi durumum da yok. Bu suçlamalar hayatımı alt üst etti" dedi.

KAPALI OTURUM TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk tutuklu sanık Okan İşgör'ün mahkemeye dilekçe sunarak, İBDA/C terör örgütü ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunacağını, bu nedenle kapalı oturum talep ettiğini belirtti. Sanık İşgör'ün bu talebi üzerine duruşmaya ara verildi. İşgör'ün İBDA/C örgütü tarafından 2 kez vurulduğunu, hayati risk taşıdığını, bu nedenle anlatacakları çok önemli konular nedeniyle duruşma salonunun boşaltılmasını istediğini belirten Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, izleyiciler ve basın mensuplarının duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdiklerini açıkladı. Çalmuk, ayrıca İşgör'ün ifadeleri ile ilgili olarak da yayın yasağı konulmasına karar verdi. Daha sonra izleyiciler ve basın mensupları duruşma salonundan çıkarıldı. Duruşmada İşgör yaklaşık bir saat ifade verdi. Duruşma yarın saat 09.00'a ertelendi.

sk (sb) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Kapalı Oturum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement