"Ergenekon" Davasında Karar Duruşmasına Doğru - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davasında Karar Duruşmasına Doğru

"Ergenekon" Davasında Karar Duruşmasına Doğru

"5 Ağustos Silivri Çağrıcıları" adlı altında bir araya gelen STK temsilcileri, karar duruşması için herkese Silivri'ye gitme çağrısı yaptı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "Adaletin sağlanabilmesi için halkın olaya el koyma zorunluluğu vardır"

27.07.2013 18:27

"5 Ağustos Silivri Çağrıcıları" adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "Ergenekon" davasının karar duruşması için 5 Ağustos'ta Silivri'de olma çağrısı yaptı.

İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu'ndaki toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İstanbul milletvekileri Haluk Eyidoğan, Kadir Gökmen Öğüt ve Ali Özgündüz'ün yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanık yakınları katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de hukukun çiğnendiğini, sistematik bir saldırıya uğradıklarını söyledi.

Silivri'yle birlikte yeni bir sürecin başladığını kaydeden Tezcan, "Bu yargılamaların temelinde sahte deliller var. Eskiden devletin güvenlik güçleri, kızdıkları kişilerin cebine esrar koyarlardı. Şimdi sistematik bir şekilde belli noktalarda üretilen sahte delillerin, hedef seçilen kişilerin bilgisayarlarında çıktığı soruşturma süreçlerini yaşıyoruz" diye konuştu.

Hukukun, siyasetin kontrolü altına girdiğini savunan Tezcan, "Adaletin sağlanabilmesi için halkın olaya el koyma zorunluluğu vardır. Hukuku hakim kılmanın tek yolu budur. Demokrasiyi kurtarmanın tek yolu budur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, The Times gazetesindeki 30 imzalı ilandan rahatsız olup, ilanda imzası bulunan sanatçılara dava açacağını söylediğini kaydeden Tezcan, "Başbakan bir şeyi karıştırıyor. Açacağı davada yetkili ve görevli mahkemeler, Silivri mahkemeleri değil. Silivri'de belki hakimler yok ama Londra'da hakimler var. Açacağın davada ayağını denk al, dikkat et" şeklinde konuştu.

Tezcan, demokratik haklarını ifade etmek için 5 Ağustos'ta Silivri'ye gideceklerini sözlerine ekledi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de 5 Ağustos'ta herkesi Silivri'ye, tarihe tanıklık etmeye davet etti.

Silivri'de milletvekileri, yazarlar, gazeteciler, bilim adamları ve askerlerin bulunduğu kaydeden Cengiz, "Silivri özel mahkemelerinde bugüne kadar suçlu olduklarını kanıtlayacak hiçbir somut bilgi ve belge ortaya konulamamıştır. Kanıt diye ortaya konulabilen sadece binlerce sayfa sahte ve düzmece belgelerdir" diye konuştu.

Cengiz, "13 Aralık ve 8 Nisan'da nasıl Silivri için hep birlikte direndiysek, 5 Ağustos'ta da aynı kararlılık ve direnci göstermeliyiz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon' Davasında Karar Duruşmasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement