Erol Günaydın'ın Vefatı - Son Dakika
Güncel

Erol Günaydın'ın Vefatı

Erol Günaydın\'ın Vefatı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Hepimizin anılarında Erol Günaydın'ın canlandırdığı tiplerle ilgili güzel hatıralar vardır" dedi.

18.10.2012 12:10

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Hepimizin anılarında Erol Günaydın'ın canlandırdığı tiplerle ilgili güzel hatıralar vardır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türk tiyatrosunun üstatlarından Erol Günaydın'ın cenaze törenine katıldı. Bakan Günay, tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın vefatını 'Türkiye ve sanat yaşamı için büyük bir kayıp' olarak değerlendirdi. Günay, "Tiyatromuzun bir duayenini kaybettik, bugün ebediyete uğurluyoruz. Ayrıca geleneksel tiyatronun, meddah geleneğinin son büyük temsilcilerinden biriydi. Bu bakımdan çok büyük özellik taşıyor. Sinemamıza bıraktığı çok sayıda eserle, televizyon dünyasıyla büyük kitleler onu tanıdı ve sevdi. Hepimizin anılarında Erol Günaydın'ın canlandırdığı tiplerle ilgili güzel hatıralar vardır. Ben kendisini yakından tanıma ve dostluk etme şansına erişmiştim son yıllarda. Sonsuz rahmet dileklerimi ailesine ve sevenlerine sunmak isterim" dedi.

Son dönemde Müşfik Kenter, Neşet Ertaş ve Berkant gibi önemli isimlerin de kaybedildiğini hatırlatan Günay, Türk düşün dünyasının önde gelen isimlerinden Tevfik Çavdar'ın cenazesine katıldığını ve hepsini rahmetle andığını dile getirdi.

Günaydın'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde camiden çıkarıldı. Cenaze, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erol Günaydın'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement