ERÜ Hastanelerinde Engelliler İçin Düzenlemeler Yapıldı - Son Dakika
Güncel

ERÜ Hastanelerinde Engelliler İçin Düzenlemeler Yapıldı

ERÜ Hastanelerinde Engelliler İçin Düzenlemeler Yapıldı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı.

30.08.2013 10:38  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı.

ERÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, engellilere yönelik sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin genelge doğrultusunda engelli kişilerin sağlık hizmeti talep ve beklentilerini karşılamak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Prof. Dr. Kudret Doğru, "Bu düzenlemelerle hastanelerinin iç ve dış mekan mimarisi ve çevre düzenlemesi ile engelli ve yaşlıların hizmet almalarını sağlayacak yardımcı personel temin ettik. İşitme engellilerle iletişim sağlayabilecek personele işaret dili eğitimi verildi, işlemler esnasında oturarak hizmet almalarını sağlayacak gerekli düzenlemeler yaptık. Engelli kişilere yönelik otopark alanı tahsis ettik. Engellilere yönelik yapılan çalışmalar TSE standartlarında yapıldı. Ortak alanlar da her engel grubundaki kişilerin algılayabileceği şekilde düzenlendi. Tekerlekli sandalye transferi ve manevrasını kolaylaştıracak düzenlemeler ile ihtiyaç duyulan yerlere tutunma barları monte edildi. Engelli ve yakınlarına tanınan öncelik durumlarını belirten tabelalar kolaylıkla görebilecek yerlere asıldı. Hastane krokileri, hasta hakları, engelli tuvaletleri ve asansör kullanım talimatları da braille alfabesi ile yazıldı" dedi.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Doğru, Gevher Nesibe Hastanesi, Yılmaz-Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi, Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi, Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji- Onkoloji Hastanesi ve Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakil ve Kök Hücre Tedavi Merkezi'nin yüzeylerinde görme engelliler için ortak alanlarda sarı renkli takip izi (hissedilebilir yüzey) oluşturulduğunu sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ERÜ Hastanelerinde Engelliler İçin Düzenlemeler Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement