Erzurum Çalışan Kalbe Kapakcık Takıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Çalışan Kalbe Kapakcık Takıldı

Erzurum Çalışan Kalbe Kapakcık Takıldı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH), Vitral Kapak Replasmanı yöntemiyle 62 yaşındaki bir hastanın çalışan kalbinde kalp kapakçığı değiştirildi.

11.12.2014 09:55

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH), Vitral Kapak Replasmanı yöntemiyle 62 yaşındaki bir hastanın çalışan kalbinde kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyatı gerçeleştiren Prof. Dr. Bilgehan Erkut, Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın ve Doç. Dr. Özgür Dağ 6 saatlik zorlu bir ameliyatla hastayı sağlığına kavuşturdu.

Aksur'un 5 yıl önce Van'da açık kalp ameliyatı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın, Hastanın kalp kapağı bozulunca mital kapağı normal ameliyat çok riksli olduğu için çalışan kalbde ameliyatı yaptık. Kapağını değiştirdik. Bu ameliyat Doğu Anadolu Bölgesinde ilk kez biz yaptık. Türkiye'de belli merkezlerde yapılıyor. Riksli bir ameliyattı ama başarıyla geçti. Hastamızın durumu çok iyi. Yarında inşallah bir problem olmazsa yarında taburcu edeceğiz dedi. Ameliyat sonrası çok neşeli görünen Iğdırlı Sadık Aksur, kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür etti. Aksur, Allalh devlete zeval vermesin, Allah hocalarımızdan razı olsun. Onlara dua ediyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Çalışan Kalbe Kapakcık Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement