Erzurum'daki Okul Müdürü Hakkında Başlatılan Soruşturma - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzurum'daki Okul Müdürü Hakkında Başlatılan Soruşturma

16.03.2013 16:50

Yakutiye ilçesinde geçen yıl bir toplantıda yaptığı açıklamalar nedeniyle açığa alınan eski Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, yargı kararıyla görevine iade edildi.

Yakutiye ilçesinde geçen yıl bir toplantıda yaptığı açıklamalar nedeniyle açığa alınan eski Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, yargı kararıyla görevine iade edildi.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'ın idare kararıyla değil yargı kararıyla görevine iade edildiğini belirterek, "Görevine de aynı okulda değil, Evren Paşa İlkokulu/Ortaokulu'nda görevine devam edecek" dedi.

Bilge, "Biz zaten eski okuluna müdür atamıştık, orası doluydu. Onun için Evren Paşa İlkokulu/Ortaokulu'na atamasını yaptık" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü'nce Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde 20 Şubat 2012'de düzenlenen "Huzur Toplantısı"na katılan okul müdürü Mustafa Aydın'ın "Tıp ilerledi, emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar. Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin" şeklindeki ifadelerinin bazı medya organlarında yer alması üzerine Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçmişti.

Söz konusu haberden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın hakkında soruşturma yapmak üzere eğitim denetmeni görevlendirmişti. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar da okul müdürü Aydın, açığa alınmıştı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Okul Müdürü Hakkında Başlatılan Soruşturma - Son Dakika


Advertisement