Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Erzurum\'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Başka suçlamadan tutuklu bulunan üniversite öğrencisine, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

10.06.2013 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Başka suçlamadan tutuklu bulunan üniversite öğrencisine, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi

Erzurum 4. Ağır Ceza  Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, bir süre önce Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga sonrasında tutuklanan üniversite öğrencisi Atilla Şahin, hazır bulundu.

Tutuklu sanık Şahin, karar öncesi yaptığı son savunmasında, cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklemek amacıyla yapılan bir etkinlikte, terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak terör örgütünü övücü konuşmalar yaptığı suçlamasına ilişkin olarak, BDP'nin legal bir parti olduğunu ve bu parti tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldığını söyledi.

Mahkeme başkanının "bizim dosyadan tutuksuz yargılanıyorsun, neden tutuklusun" sorusu üzerine Şahin, Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavgadan dolayı tutuklandığını belirtti.

Suçlandığı slogan atma ve diğer eylemlerin suç olduğunu bilmediğini öne süren sanık,  suçsuz olduğuna inandığı için beraatını talep ettiğini söyledi.

Mahkeme, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen sanığı, 10 ay hapis cezasına çarptırdı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement