Erzurumlu 9 Kasım'ı ve Nene Hatun'u Unutmamalı - Son Dakika
Güncel

Erzurumlu 9 Kasım'ı ve Nene Hatun'u Unutmamalı

Erzurumlu 9 Kasım\'ı ve Nene Hatun\'u Unutmamalı

Emekli Öğretmen Abdurrahman Zeynal, 9 Kasım 1877 tarihinde Ruslara karşı kundaktaki bebeğini evde bırakarak baltası ile savaşan kadın Nene Hatun'un unutulmamasını istedi.

10.11.2012 12:35  Güncelleme: 12:33

Erzurum Kalkınma Vakfı'nda (ERVAK) tarih araştırmacısı olarak görev yapan emekli öğretmen Abdurrahman Zeynal, 9 Kasım 1877 tarihinde Ruslara karşı kundaktaki bebeğini evde bırakarak baltası ile savaşan kadın kahraman Nene Hatun'un unutulmamasını istedi.

Tarih araştırmacısı emekli fizik öğretmeni Abdurrahman Zeynal, 7 Kasım 1877 sabahı ezan okunurken camiden Aziziye tabyasının düştüğünün duyurulması üzerine Erzurumluların, vatanı savunmak için kentin doğusuna koştuğunu anımsattı. Doğu'dan gelecek tahlikeleri önlemek için yaptırılan Aziziye Tabyalarına gidenlerin önemli bir mücadele verdiklerine dikkati çeken Abdurrahman Zeynal, "Ruslar makineli tüfekleri koymuş geleni vuruyor. Nene Hatun o tarihte genç bir gelindir. Kocası şehit olup, kardeşi yaralanmıştır. Çocuğu kundaktadır. Camiden yapılan çağrıyı duyup çocuğunu sobanın yanına bırakıyor. 'Yavrum Allah'a emanet ol' diyerek baltasını, satırısını alıyor ve Ruslara karşı Erzurum halkı ile birlikte savaşarak tabyaları geri alıyor. Bu sayede Erzurum, Rus işgalinden kurtuluyor. Rusların sıcak denizlere inişini engelleyen Aziziye, Çanakkale kadar muhteşemdir. Nene Hatun'u hep anarız ama onun zafer kazandığı 9 Kasım gününü bir türlü hatırlayamayız" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurumlu 9 Kasım'ı ve Nene Hatun'u Unutmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement