Esenler'de Sahte Banknot Operasyonu: 3 Tutuklama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Esenler'de Sahte Banknot Operasyonu: 3 Tutuklama

01.04.2026 23:37

İstanbul Esenler'de düzenlenen operasyonda 1.25 milyon dolar ve 655 bin euro sahte banknot ele geçirildi.

İstanbul'un Esenler ilçesinde 1 milyon 250 bin dolarlık ve 655 bin avroluk sahte banknotun ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ile koordineli olarak Esenler'de bir adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, şüpheliler M.C.S, M.D. ve M.N.S. yakalandı.

Adresteki aramada, 1 milyon 250 bin dolarlık ile 655 bin avroluk sahte banknotun yanı sıra kesme makinesi, para kontrol cihazı, para basma kalıp makinesi, 800 hologram, para basımında kullanılan 2 demir kalıp ve 18 plastik kalıp ele geçirildi.

Şüpheliler M.C.S, M.D. ve M.N.S. emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alınan şüpheliler, sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik, şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenler'de Sahte Banknot Operasyonu: 3 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement