Eski Lübnan Başbakanı Hariri, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Eski Lübnan Başbakanı Hariri, Mısır'da

Eski Lübnan Başbakanı Hariri, Mısır\'da

Hariri, Savunma Bakanı Sisi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi'yle görüştü.

19.02.2014 16:45

Eski Lübnan Başbakanı ve Müstakbel Hareketi Başkanı Saad el-Hariri, Mısır'da Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştü.

Mısır resmi ajansı MENA'nın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam Kahire'ye gelen Hariri, Savunma Bakanı Sisi ile başkent Kahire'deki makamında biraraya geldi. İkilinin, bölgede yaşanan son gelişmeleri ele aldığı bildirildi.

Hariri, Mısır'daki temasları kapsamında ayrıca, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile de görüştü.

Arabi, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Hariri ile Lübnan'da ve Arap dünyasında yaşanan gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bugün meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne neden olan saldırı nedeniyle Hariri'ye başsağlığı dilediğini aktaran Arabi, Lübnan'da 10 ay süren hükümet krizinin son bulması ve yeni hükümetin kurulmasından duyduğu memnuniyeti ve "Yeni hükümetin kurulmasıyla ülkede istikrarın sağlanması konusundaki umudunun arttığını" dile getirdi.

Öte yandan Arabi, açıklamasında ayrıca, BM ve Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin 9 Mart'ta yapılacak Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacağını da kaydetti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Lübnan Başbakanı Hariri, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement