Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz Gözaltına Alındı

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Palaz, başbakanlık ofisi ve başbakanlık konutunda bulunan böceklerle ilgili yürütülen dava kapsamında gözaltına alındı.

30.03.2015 10:21  Güncelleme: 11:08

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın gözaltına alındığı belirtildi.

Palaz'ın yanı sıra, 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

ANKARA'YA GETİRİLECEK

Hasan Palaz'ın avukatı Gökhan Güni, AA muhabirine, Gebze'de gözaltına alınan müvekkilinin Ankara'ya getirileceğini söyledi.

13 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine Başbakanlığı döneminde "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasına ilişkin Palaz'ın da arasında bulunduğu 13 kişi hakkında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

İddianamede, Palaz'ın da arasında bulunduğu bazı şüphelilerin, "örgütlü siyasal amaçlı casusluk suçunu ve diğer işledikleri örgütlü özel hayatın gizliliğini ihlal ve dinleme eylemlerini hangi örgüt, cemaat ya da ülke olduğunun tespitine" ilişkin soruşturmanın ayrıldığı ifade ediliyordu.

PALAZ'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMALAR

Palaz'ın avukatı Gökhan Güni, kararla ilgili sosyal medyadan şu açıklamalarda bulundu:

"Polis devletinde hukuksuzlukların arkası kesilmiyor. Bu sabah müvekkilim Hasan Palaz hakkında yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Hasan Palaz 2 defa serbest kalmasını hazmedemeyenler bu sefer Ankara Savcısı Serdar Coşkun ile operasyon yaptı. Savcı ile birçok defa yaptığım görüşmelerde müvekkilin ifade vermeye hazır olduğunu dilekçe de verdim ama nafile...Palaz'ın yazdığı kitaptaki gerçekleri hazmedemeyen kişiler onu susturmak için bir kez daha şanslarını deniyorlar. Palaz dik duruşundan hiçbir taviz vermeyecek ve gerçekleri olduğu gibi ortaya koyacaktır."

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz Gözaltına Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • selimiye2: hesap verme korkusu ile, memlekette kurum kuruluş bırakmadılar. . söylenenlere göre, tübitakta bir rapor verecek adam kalmamış. . bu ülkenin milyonların geleceği mi önemli, bu beylerin çocuklarının hesap vermemesi mi. . bu ne kardeşim, ne hale getirdiniz ülkeyi. . yazık. . 17 3 Yanıtla
  • EDREMİTLİ: ZALİMİN ZULMÜ VARSA MAZLUMUN ALLAH'I (C. C) VAR. 17 2 Yanıtla
  • normaldir: İftira karşısında dik duran göz altına alınır. 9 9 Yanıtla
  • ALİ: ADALETİN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞI BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN . . . ADALETİN YENİDEN TESİSİ İÇİN OYLARIMIZ SAADET PARTİSİNE. 10 7 Yanıtla
  • AYDINLI HASAN: SAHTE RAPORA İMZA ATMAZSIN HAA. . . . BÜTÜN ZALİMLERİ ALLAH'A (C. C) HAVALE EDİYORUM. HESAP GÖRÜCÜ OLARAK ALLAH (C. C. ) YETER. 13 2 Yanıtla
  • Emre: Mit'in başında Hakan Fidan var siz hala böcekten mi bahsediyorsunuz 12 3 Yanıtla
  • normaldir: İftira karşısında dik duran göz altına alınır. 4 9 Yanıtla
  • misafir: ben hukuka hukuk demem hukuk benim olmayınca , ben devlete devlet demem devlet benim olmayınca. . (kraliyet, birleşik ordusu gücü, borazanları) 7 3 Yanıtla
  • normaldir: İftira karşısında dik duran göz altına alınır. 1 8 Yanıtla
  • normaldir: İftira karşısında dik duran göz altına alınır. 0 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement