Eskişehir'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki Fetö/pdy Davası

Eskişehir\'deki Fetö/pdy Davası

Eskişehir merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12'si tutuklu 89 sanığın yargılanmasına devam edildi.

05.10.2016 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12'si tutuklu 89 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sanık sayısının fazlalığı nedeniyle 2. Ağır Ceza Mahkemesince Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu bulunan Mehmet Meleş, Halil Çankaya, Adem Kahraman, Mustafa Akbulut, Fatih Gürbüz, Mehmet Sadık Çakan, Şadan Kök, İsmail Özer, Abdülkadir Maden, Ahmet Çağlar, Ahmet İkiz ve Hamit Özen ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

İddianamede "il imamı" olarak adı geçen tutuklu sanık Mehmet Meleş, savunmasında, terör örgütünü yönetmekle suçlandığını belirtti.

Hakkındaki iddiaları reddeden Meleş, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili tek bir delil yok. Kendi yaptığım özel her şey suç gibi gösteriliyor. Günlük yaşantım dosyaya suç olarak girmiş. Benim örgütle ilgili talimat alıp verdiğim söyleniyor. Aylarca takip edilmişim. Kime hangi talimatı alıp vermişim? Ben sadece kolejde çalışıyordum. Tutuklandığım dönemde dahil okulum hakkında hiçbir soruşturma yoktu. Devlet teşviki alan bir okuldu. Hayatımda karakola bile girmedim."

"Kanımı dondurdu"

Meleş, mahkeme heyetinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu yapıyı terör örgütü olarak görüp görmediğini sorması üzerine, "17-25 Aralık'tan sonra insanların kafasında flu bir durum vardı. Ancak bu durum 15 Temmuz'dan sonra kalktı. Televizyonda 15 Temmuz olaylarını izledim. Kanımı dondurdu. Bu olaylara sebep olanları lanetliyorum. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Duruşmada dinlenen diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamayı reddetti.

Mahkeme heyeti, emniyet tarafından gönderilen rapora göre, 6'sı tutuklu 14 sanığın örgütün şifreli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığını bildirdi.

Bunun üzerine söz verilen 14 sanık, belirtilen telefon numaralarının kendilerine ait olmadığı ve bu uygulamayı kullanmadıklarını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, "ByLock" kullandığı öne sürülen sanıklarla ilgili kesin tespitin yapılması için Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) yazı gönderilmesini kararlaştırdı.

Sanıklardan Adem Özer, Cengiz Göze ve Nurullah Tulum'a yurt dışına çıkış yasağı koyan heyet, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Aralık'a erteledi.

Eskişehir merkezli 6 ilde, 10 Kasım 2015'te FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonda gözaltına alınanlardan "Eskişehir il imamı" olduğu iddia edilen Mehmet Meleş tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında sonraki günlerde gözaltına alınan zanlılardan 6'sı daha tutuklanmıştı. Geçen duruşma ise 5 kişi tutuklanmış, böylece tutuklu sayısı 12'ye yükselmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement